Ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ στην Ελλάδα

O Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα κ. Νικολά Σμιτ θα βρεθεί στην Αθήνα και τη Θεσσ...


O Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα κ. Νικολά Σμιτ θα βρεθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητήσει θέματα που σχετίζονται με τη δια βίου μάθηση, την πολιτική απασχόλησης και την ένταξη, κατόπιν της έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης της Ελλάδας τον Ιούνιο. 

Ο Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας Σμιτ ενώ προβλέπεται να συναντήσει εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα συναντήσει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στα γραφεία της Περιφέρειας και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 11:00, μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Μαργαρίτη Σχοινά θα εγκαινιάσουν το περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Επίτροπος κ. Σμιτ δήλωσε τα εξής: «Η προσοχή μας πρέπει να μείνει προσηλωμένη στη νεότερη γενιά ώστε τα μέλη της να μην καταστούν τα μακροπρόθεσμα θύματα της κρίσης αυτής. Το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδας περιλαμβάνει ισχυρές πολιτικές και επενδύσεις στη διά βίου κατάρτιση, την επανειδίκευση και τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης, οι οποίες θα συμβάλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η οποία παραμένει υπερβολικά υψηλή. Ανυπομονώ να συζητήσω τη συνέχεια που θα δοθεί στην κοινωνική σύνοδο κορυφής του Πόρτο με όλους τους Έλληνες εταίρους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει πραγματικότητα ο Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων».

Related

What's hot? 1104108998867294554

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item