Διάσκεψη Κ.Ο. του ΕΛΚ με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Με πρωτοβουλία του Προέδρου Manfred Weber και του Αντιπροέδρου του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη διοργανώθηκε Διάσκεψη των Επικεφαλής των Κοινοβο...


Με πρωτοβουλία του Προέδρου Manfred Weber και του Αντιπροέδρου του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη διοργανώθηκε Διάσκεψη των Επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη Διάσκεψη συμμετείχαν ευρωβουλευτές και εθνικοί βουλευτές των κομμάτων του ΕΛΚ, ενώ προσκεκλημένος ήταν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος παρουσίασε τη σημαντική πρόοδο της Ελληνικής Κυβέρνησης όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας τα τελευταία 2 χρόνια. 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνεχάρη τον Manfred Weber για την επανεκλογή του στην Προεδρία του ΕΛΚ και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό του τιμώντας τον για δεύτερη φορά με την ψήφο τους στην Αντιπροεδρία. Αναφερόμενος στα θέματα της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επισήμανε ότι η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας, με ολιστικές επιπτώσεις για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενιαίες και θαρραλέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και πολιτικές. Ακόμη, χαρακτήρισε μείζον ζήτημα και προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ψηφιακή μετάβαση, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με την αύξηση της παραγωγικότητας, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και την απλοποίηση της ζωής του ευρωπαίου πολίτη, αλλά έχει σημαντικές προεκτάσεις και σε ζητήματα ασφαλείας και άμυνας.

Ο Πρόεδρος Weber τόνισε ότι η σύμπνοια απόψεων μεταξύ της ΚΟ του ΕΛΚ και των εθνικών βουλευτών είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ καθώς αναμένονται κομβικά ευρωπαϊκά νομοσχέδια τόσο όσον αφορά στην πράσινη μετάβαση και στη βιωσιμότητα όσο και στη ψηφιακή μετάβαση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μηνύματα που έλαβε η ΕΕ από την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και από την αιφνίδια συμφωνία ΗΠΑ-Αυστραλίας και Ηνωμένου Βασιλείου αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να είναι ο «παγκόσμιος αστυνόμος» και ότι η ΕΕ πρέπει επιτέλους να δράσει. 

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσον αφορά στην ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας με απτά αποτελέσματα στη διευκόλυνση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, οι οποίοι, όπως είπε, εμπιστεύονται πλέον περισσότερο το ελληνικό δημόσιο σύστημα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους μελλοντικούς στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση.

Related

What's hot? 700429481358748994

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item