Η ΕΕ στηρίζει τα κράτη μέλη στη μεταφορά ασθενών COVID-19 και ιατρικών ομάδων

Η Επιτροπή συνεχίζει να παρέχει χρηματοδοτική στήριξη στα κράτη μέλη μέσω της δέσμης κινητικότητας του Μέσου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης.  Η π...


Η Επιτροπή συνεχίζει να παρέχει χρηματοδοτική στήριξη στα κράτη μέλη μέσω της δέσμης κινητικότητας του Μέσου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης. 

Η πρόσφατη στήριξη, ύψους άνω των 2,9 εκατ. ευρώ, έχει συμβάλει στη μεταφορά ασθενών με COVID-19 και ιατρικών ομάδων από διάφορα κράτη μέλη. Η στήριξη αυτή έρχεται να προστεθεί στα 170 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί από πέρυσι μέχρι σήμερα για τη μεταφορά βασικών ιατρικών ειδών και εμβολιαστικού εξοπλισμού. 

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Την τελευταία διετία, το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης έχει συμβάλει στη μετακίνηση ασθενών ώστε να λάβουν θεραπεία και ιατρικών ομάδων για να βοηθήσουν όπου τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Το μέσο κάλυψε επίσης το κόστος της μεταφοράς υγειονομικού εξοπλισμού ζωτικής σημασίας. Με τη βοήθεια του Μέσου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης, έχουμε παράσχει στα κράτη μέλη ένα πολύτιμο εργαλείο στον κοινό μας αγώνα κατά του κορωνοϊού. Μέσω αυτής της τελευταίας πρόσκλησης του Μέσου, χρηματοδοτήσαμε τη μεταφορά ασθενών και ιατρικών ομάδων για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, πράγμα που αποτελεί πραγματική ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Ωστόσο, όλοι οι Ευρωπαίοι μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη της υπερβολικής επιβάρυνσης των εθνικών συστημάτων υγείας και στον έλεγχο της πανδημίας. Ο πλήρης εμβολιασμός παρέχει την ισχυρότερη δυνατή προστασία»

Οι πρόσφατα χρηματοδοτηθείσες επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τη μεταφορά ιατρικών ομάδων από τη Δανία, το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Γερμανία στη Ρουμανία, καθώς και τη μεταφορά ασθενών από τη Ρουμανία στη Γερμανία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Τσεχία, τη Δανία και την Ιταλία. Χρηματοδοτήθηκαν επίσης επιχειρήσεις για τη στήριξη της Σλοβακίας , στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι υποστηριζόμενες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021, έπειτα από μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η οποία διεξήχθη τον Νοέμβριο.

Related

What's hot? 6443645421177453192

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item