Ομόφωνη επανεκλογή Βόζεμπεργκ στη θέση της Αντιπροέδρου της επιτροπής FEMM

Τη θέση της Αντιπροέδρου στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε γι...


Τη θέση της Αντιπροέδρου στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε για δεύτερη φορά η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, μετά την ομόφωνη επανεκλογή της από τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής. Κατά τη διαδικασία εκλογής οι συνάδελφοί της μίλησαν με θερμά λόγια για το έργο της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, που είναι ενεργό μέλος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας των Φύλων από το 2014. 

Μεταξύ των σημαντικών κειμένων που έχει εκπονήσει η κ. Βόζεμπεργκ ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στόχο την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου, είναι η έκθεση για τα αόρατα εμπόδια (Glass Ceilings) που παρακωλύουν την επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών σε ανώτερες θέσεις στην επιστήμη και την εκπαίδευση καθώς και η πιο πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο. Και οι δύο εκθέσεις έτυχαν ευρύτατης αποδοχής από την συντριπτική πλειονότητα των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη δεύτερη να αποτελεί τη βάση της νέας νομοθετικής πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα αυτό. 

Μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει διαρκή ενασχόληση με θέματα όπως η ίση μεταχείριση γυναικών και ανδρών στην αγορά εργασίας, η ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών (Σύμβαση Κωνσταντινούπολης), η συμφιλίωση επαγγελματικού και οικογενειακού βίου αλλά και η ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω νέων στρατηγικών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε σύντομη δήλωσή της, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής, η κυρία Βόζεμπεργκ υπογράμμισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η ομόφωνη επανεκλογή μου στη θέση της Αντιπροέδρου στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων. Η Επιτροπή μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση των πολιτικών των ίσων ευκαιριών και της καταπολέμησης των διακρίσεων λόγω φύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά από τη θέση της Αντιπροέδρου για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές της Ε.Ε. καθώς και για τη συνολική εξέλιξη της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στον τομέα της ισότητας των φύλων. Παρά τις σημαντικές κατακτήσεις, οι προκλήσεις και οι απειλές για την επίτευξη της πλήρους ισότητας των φύλων είναι ακόμα παρούσες και ως εκ τούτου είμαστε υπεύθυνοι για τη χάραξη των πολιτικών εκείνων που θα θωρακίσουν τα δικαιώματα των γυναικών σε όλα τα επίπεδα και θα συμβάλλουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων».

Related

What's hot? 3503766680317376072

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item