Η ΕΕ παρέχει επείγουσα βοήθεια πολιτικής προστασίας στην Ουκρανία

Κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης για βοήθεια έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλής νέας κλιμάκωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει τ...


Κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης για βοήθεια έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλής νέας κλιμάκωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει την παράδοση προμηθειών για να βοηθήσει τον άμαχο πληθυσμό μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ. 

Στόχος είναι να στηριχθούν οι προσπάθειες της Ουκρανίας να ετοιμαστεί για όλα τα πιθανά σενάρια. 

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ είναι πλήρως αλληλέγγυα προς τον ουκρανικό λαό, παρέχοντας απτή στήριξη. Από τότε που η Ουκρανία ζήτησε τη συνδρομή μας, εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για να βοηθήσουμε τις αρχές. Έχει ήδη αποσταλεί άμεση βοήθεια πολιτικής προστασίας. Η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία και η Αυστρία έκαναν τις πρώτες προσφορές και τις προσεχείς ημέρες αναμένω πρόσθετη στήριξη κι από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ»

Η αρχική στήριξη που παρέχεται μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ περιλαμβάνει ιατρικό εξοπλισμό και κινητό ιατρείο, σκηνές και ηλεκτρογεννήτριες από τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Αυστρία.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ουκρανικές αρχές για να αποστείλει πρόσθετη βοήθεια και η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει τη στήριξη που θα της ζητηθεί.

Related

What's hot? 6179401252188222164

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item