Αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες από την ΕΕ

Κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης για βοήθεια πολιτικής προστασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστέλλει πρόσθετα εφόδια ιατρικής περίθ...


Κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης για βοήθεια πολιτικής προστασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστέλλει πρόσθετα εφόδια ιατρικής περίθαλψης, όπως κιβώτια με είδη πρώτων βοηθειών, προστατευτικό ρουχισμό, απολυμαντικά, καθώς και σκηνές, πυροσβεστικό εξοπλισμό, ηλεκτρογεννήτριες και αντλίες νερού που προσφέρθηκαν στην Ουκρανία. 

Αυτή η βοήθεια προς την Ουκρανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ περιλαμβάνει είδη, τα οποία προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Αυστρία, καθώς και πρόσθετη βοήθεια, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 2 εκατ. βασικά είδη από την Κροατία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ισπανία, τη Δανία και τη Σουηδία. Επιπλέον, ο Επίτροπος κ. Λέναρτσιτς απευθύνθηκε στους υπουργούς της Ρουμανίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Μολδαβίας για να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ θα μπορούσε να τους βοηθήσει να παράσχουν προστασία στους Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους. Χθες το βράδυ, η Μολδαβία ενεργοποίησε την πολιτική προστασία της ΕΕ, ζητώντας βοήθεια για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. 

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Ποτέ άλλοτε η αλληλεγγύη δεν είχε μεγαλύτερη σημασία από σήμερα. Τώρα είναι η ώρα να υποστηρίξουμε την Ουκρανία. Ευχαριστώ όλες τις χώρες που προσέφεραν ήδη άμεση βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην αφήσουμε μόνη την Ουκρανία σε αυτή την στιγμή που έχει μεγάλη ανάγκη. Εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα σε στενή συνεννόηση με τις γειτονικές χώρες για να τις βοηθήσουμε να παράσχουν προστασία στους Ουκρανούς που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.»

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ουκρανία και τις αρχές των γειτονικών χωρών για την αποστολή περαιτέρω βοήθειας.

Related

What's hot? 2544591799543547224

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item