Η ΕΕ στηρίζει ταινίες που συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Έξι ταινίες που έχουν λάβει στήριξη της ΕΕ είναι υποψήφιες για βραβεία στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που ξεκίνησε χθ...


Έξι ταινίες που έχουν λάβει στήριξη της ΕΕ είναι υποψήφιες για βραβεία στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που ξεκίνησε χθες.

Οι ταινίες Alcarràs της Carla Simón και Everything Will Be OK του Rithy Panh, είναι υποψήφιες στο κύριο διαγωνιστικό τμήμα. Ακόμη, η ταινία Knor της Mascha Halberstad είναι υποψήφια στο τμήμα Generation για ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ οι ταινίες Viens je t'emmène του Alain Guiraudie, Nelly & Nadine, του Magnus Gertten και Dreaming Walls των Amélie van Elmbt και Maya Duverdier είναι υποψήφιες στην κατηγορία Panorama. Τέλος η σειρά Podezření του Michael Blaško, η οποία έχει επίσης λάβει στήριξη της ΕΕ θα προβληθεί στο πλαίσιο της κατηγορίας Berlinale Series. Η ΕΕ στήριξε την ανάπτυξη των έργων αυτών μέσω του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» MEDIA.Τα έργα που θα βραβευτούν θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των βραβείων στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου με πρόσθετες προβολές.

Η Μπερλινάλε θα φιλοξενήσει επίσης το European Film Market για επαγγελματίες του κινηματογράφου και του οπτικοακουστικού τομέα, στο οποιο το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη MEDIA» θα συμμετάσχει με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου που φέτος έχει θέμα «Προς έναν κλιματικά ουδέτερο οπτικοακουστικό τομέα». Στο Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστούν πρωτοβουλίες διασυνοριακής συνεργασίας που είναι σε εξέλιξη για την εκπόνηση μιας κοινής μεθοδολογίας μέτρησης των εκπομπών CO2 στον οπτικοακουστικό τομέα.

Related

What's hot? 2391630360685661484

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item