Απάντηση Κομισιόν σε ερώτηση Κεφαλογιάννη για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πιέσει την Τουρκία, μία υπό ένταξη...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πιέσει την Τουρκία, μία υπό ένταξη χώρα, μέσω μέτρων και κυρώσεων ώστε να επιτρέψει άμεσα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. 

Η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1844 και συνέχισε να λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι το 1971 όταν και έκλεισε βάσει τουρκικού νόμου. Το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής έχει τύχει διεθνούς προσοχής τα τελευταία χρόνια. Το 1998 το αμερικανικό Κογκρέσο υποστήριξε την επαναλειτουργία της ενώ τον επόμενο χρόνο ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον την επισκέφθηκε και ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ντεμιρέλ την εκ νέου λειτουργία της. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με αφορμή τα 50 χρόνια από τη διακοπή της λειτουργίας της Σχολής τόνισε την αποφασιστικότητα της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως να συνεχίσει τον αγώνα της για την επαναλειτουργία της. 

Στην απάντησή της η Επιτροπή επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της Ετήσιας Έκθεσης για την Τουρκία αξιολογεί αρνητικά τη μη επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Και τονίζει ότι θα συνεχίσει να θέτει προς την Τουρκία το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης σε όλες τις περιστάσεις.

Related

What's hot? 8109397880473040487

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item