Διαδικτυακή συνάντηση Παπαδημούλη με τον Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Xiao Junzheng

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, κ. Xiao Junzheng , είχε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινο...


Διαδικτυακή συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, κ. Xiao Junzheng, είχε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τα 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την εισβολή Πούτιν. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές των σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας. 

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος Παπαδημούλης υπογράμμισε την ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά της Ρωσικής εισβολής του καθεστώτος Πούτιν στην Ουκρανία και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και από την Κίνα για την άμεση κατάπαυση του πυρός και της ανεύρεσης ειρηνικής λύσης, με βάση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Επιπλέον, τόνισε την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει ένας διάλογος χωρίς αποκλεισμούς που θα ενδυναμώσει την ασφάλεια και τη ειρήνη στην περιοχή, ενώ υπήρξε κοινή αντίληψη ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αποτελέσει την γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας και όχι το σύνορο. 

Παράλληλα, υπογραμμίστηκαν οι ιδιαίτερες δυνατότητες για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και της ανάπτυξης του εμπορίου, των επενδύσεων και των διαπολιτισμικών σχέσεων των δύο χωρών, προς όφελος των δύο λαών. 

Αναφορικά με τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας, τονίστηκε η ανάγκη να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να βρεθούν λύσεις που θα ενισχύσουν τους δεσμούς και τις προοπτικές συνεργασίας εντός ενός πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας, προς όφελος και των δύο πλευρών. Ο διάλογος θα πρέπει να συνεχιστεί με αμοιβαίο σεβασμό και ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Παπαδημούλης θα συνεχίσει τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση.

Related

What's hot? 6110344793789422088

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item