Η ΕΕ ανακοινώνει επιπλέον 52 εκατ. ευρώ για τη Δημοκρατία της Μολδαβίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινητοποιήσει επιπλέον 52 εκατ. ευρώ για τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, προκειμένου να ενισχύσει την ανθεκτικότητα, την α...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινητοποιήσει επιπλέον 52 εκατ. ευρώ για τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, προκειμένου να ενισχύσει την ανθεκτικότητα, την ανάκαμψη και τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις της χώρας, κυρίως μέσω της υλοποίησης των σημαντικών πρωτοβουλιών που προβλέπει το οικονομικό και επενδυτικό σχέδιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και για να στηρίξει την εφαρμογή της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Μολδαβίας. 

Δύο δράσεις θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στήριξης 2021 EU4Reforms που θα στηρίξει τη Μολδαβία για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Μολδαβίας και τη σφαιρική και σε βάθος ζώνη ελεύθερων συναλλαγών, ιδίως στον τομέα της χρηστής διακυβέρνησης και της στρατηγικής επικοινωνίας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. 

Επιπλέον, το EU4Recovery and Resilience θα συμβάλει στην ισχυρή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη της Μολδαβίας στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βελτιώνοντας το επιχειρηματικό κλίμα μέσω της διευκόλυνσης του εμπορίου και τη βελτίωση της απασχολησιμότητας. Θα στηρίξει επίσης μια πράσινη ατζέντα που θα μεταμορφώσει τη Μολδαβία. 

Οι δράσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην συνεχιζόμενη στήριξη έκτακτης ανάγκης και στη στήριξη της ΕΕ για τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη και ανθεκτικότητα, ιδίως μέσω του οικονομικού και επενδυτικού σχεδίου της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Related

What's hot? 2560370966902868551

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item