Πολιτική συμφωνία για την αποθήκευση φυσικού αερίου για τον χειμώνα

Η Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη σήμερα μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελ...


Η Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη σήμερα μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ επί της νομοθετικής πρότασης, την οποία υπέβαλε η Επιτροπή τον Μάρτιο του 2022 για ελάχιστες υποχρεώσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου. Εν μέσω του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας, οι νέοι κανόνες θα εγγυώνται την ασφάλεια του χειμερινού ενεργειακού εφοδιασμού σε όλη την ΕΕ. Ήδη από φέτος, τα κράτη μέλη θα πρέπει να επιτύχουν επίπεδο αποθήκευσης φυσικού αερίου τουλάχιστον 80% έως την 1η Νοεμβρίου για να προστατευτούν έναντι πιθανών διακοπών του εφοδιασμού. Από το 2023, ο στόχος θα αυξηθεί στο 90% της πλήρους δυναμικότητας αποθήκευσης φυσικού αερίου έως την 1η Νοεμβρίου. 

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον, η οποία εκπροσώπησε την Επιτροπή στις διαπραγματεύσεις της τρέχουσας εβδομάδας, δήλωσε την Πέμπτη το πρωί: «Η πλήρωση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου της ΕΕ πριν από τον επόμενο χειμώνα είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση του εφοδιασμού μας. Κατά συνέπεια, η σημερινή συμφωνία επί της πρότασης της Επιτροπής σχετικά με τη θέσπιση υποχρέωσης αποθήκευσης αποτελεί σημαντικό βήμα προετοιμασίας για την επόμενη περίοδο θέρμανσης, αφού εγγυάται την πλήρωση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου σε ποσοστό τουλάχιστον 80%. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου για την εξαιρετικά γρήγορη επίτευξη συμφωνίας, η οποία δείχνει την ενότητα της ΕΕ απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.»

Η πολιτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο υπόκειται πλέον στην επίσημη έγκριση των δύο συννομοθετών.

Related

What's hot? 7314951928573441005

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item