REPowerEU: Η Επιτροπή συγκροτεί ειδική ομάδα για την εξασφάλιση εναλλακτικού εφοδιασμού

Mια νέα ειδική ομάδα στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας συγκρότησε η Κομισιόν, με σκοπό την παροχή στήριξης στην ενεργειακή πλατφό...


Mια νέα ειδική ομάδα στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας συγκρότησε η Κομισιόν, με σκοπό την παροχή στήριξης στην ενεργειακή πλατφόρμα της ΕΕ και την υλοποίηση του στόχου του σχεδίου REPowerEU για διαφοροποίηση του εφοδιασμού. Η ειδική ομάδα θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της απεξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, επιτρέποντας στα κράτη μέλη και στις γειτονικές χώρες κατά τα προσεχή έτη να έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε προσιτές τιμές. 

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον δήλωσε σχετικά: "Στο σχέδιο REPowerEU περιγράψαμε το πώς η Ευρώπη μπορεί να απαλλαγεί από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Τώρα εφοδιαζόμαστε με τα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε τον στόχο αυτό. Είναι καιρός να διαφοροποιήσουμε τον ενεργειακό μας εφοδιασμό και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποδομές μας. Η ειδική ομάδα της ενεργειακής πλατφόρμας θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία της Ευρώπης. Μέσω της συλλογικής πολιτικής και οικονομικής βαρύτητας των 27 κρατών μελών της ΕΕ και των 440 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ, θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε οικονομικά προσιτές και ασφαλείς εισαγωγές ενέργειας."

Η ειδική ομάδα της ενεργειακής πλατφόρμας θα αρχίσει τις εργασίες της την επόμενη εβδομάδα, την 1η Ιουνίου, και θα αναλάβει αμέσως τα νέα καθήκοντα που περιγράφονται στο σχέδιο REPowerEU που εγκρίθηκε στις 18 Μαΐου. 

Related

What's hot? 2967875452624719329

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item