Ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 1,5 εκ. ευρώ για απολυμένους στην Αττική

Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν στήριξη ύψους 1,5 εκ. ευρώ για 206 συνολικά εργαζόμενους που απολύθηκαν από έξι εταιρείες παραγωγής οικιακών συ...


Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν στήριξη ύψους 1,5 εκ. ευρώ για 206 συνολικά εργαζόμενους που απολύθηκαν από έξι εταιρείες παραγωγής οικιακών συσκευών στην περιφέρεια της Αττικής, οι οποίες επλήγησαν σοβαρά από την χρηματοοικονομική κρίση, την κρίση της πανδημίας COVID-19, καθώς και από ελλείψεις οικιακού εφοδιασμού ηλεκτρικών εξαρτημάτων και το υψηλό κόστος παραγωγής. Η έκθεση με εισηγητή τον Bogdan Rzońca (Συντηρητικοί, Πολωνία) που συνιστά την έγκριση της βοήθειας εγκρίθηκε με 564 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 6 αποχές. 

Η στήριξη για τους απολυμένους εργαζομένους θα περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και ατομική βοήθεια για αναζήτηση εργασίας, κατάρτιση σε ψηφιακές δεξιότητες και προσαρμοσμένη επαγγελματική κατάρτιση, που θα οδηγεί σε πιστοποίηση όπου είναι δυνατόν, ή στήριξη για την εξασφάλιση τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να λάβουν συμβουλές σχετικά με το πώς να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, σε συνδυασμό με επιχορήγηση για τη σύσταση επιχείρησης ύψους έως 22.000 ευρώ. 

Ενίσχυση στους απολυμένους της AirFrance

Όσον αφορά τη Γαλλία, υπερψηφίστηκε βοήθεια ύψους 17,7 εκ. ευρώ με σκοπό τη στήριξη 1580 πρώην εργαζομένων της Air France και δύο θυγατρικών της σε 16 γαλλικές περιφέρειες, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας COVID-19. Η έκθεση με εισηγήτρια την Fabienne Keller (Renew, Γαλλία) που συνιστά την έγκριση της βοήθειας εγκρίθηκε με 564 ψήφους υπέρ, 18 κατά και 16 αποχές.

Related

What's hot? 8587957948106840361

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item