Ερώτηση Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου για την ανέλκυση του SEA DIAMOND

Την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND ζητάει με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ο...


Την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND ζητάει με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. 

Η ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Νικολάου- Αλαβάνος έχει ως εξής: 

«Τη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων της Σαντορίνης έχει προκαλέσει η μη ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND εδώ και 15 χρόνια ρυπαίνοντας το θαλάσσιο περιβάλλον και συνιστώντας απειλή για τη δημόσια υγεία. Στο εν λόγω ναυάγιο, που βρίσκεται σε περιοχή ΝATURA 2000, παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 300 τόνοι πετρελαίου που διαρρέουν. Η διάβρωση των υλικών του πλοίου οδηγεί σε έκλυση πολλών ακόμη επικίνδυνων ουσιών, όπως επικίνδυνα βαρέα μέταλλα. Η ρύπανση εχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και στην υγεία των κατοίκων, οδηγεί σε οικολογική υποβάθμιση της περιοχής. 

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την ανέλκυση του SEA DIAMOND έχει αναδείξει τον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές που υπάρχουν. Ωστόσο, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου και την αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αποκαλύπτεται με αφορμή και αυτό το ζήτημα, ότι η «πράσινη μετάβαση» που προωθείται από την ΕΕ αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και τις «πράσινες» επενδύσεις των ομίλων και όχι την επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων. 

Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- στο αίτημα των κατοίκων για άμεση ολική ανέλκυση του ναυαγίου και για τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί;
- στο γεγονός ότι το περιβαλλοντικό έγκλημα μεγεθύνεται και η πλοιοκτήτρια εταιρεία συνεχίζει ανενόχλητη να ρυπαίνει;»

Related

What's hot? 618546840149617934

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item