Θ. Ζαγοράκης: "Οι νέοι να παραμείνουν στο επίκεντρο των καινοτόμων απαντήσεων"

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας με 25 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 3 αποχές το σχέδιο έκθεσης για τον αντίκτυπο του Covid-19 σ...


Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας με 25 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 3 αποχές το σχέδιο έκθεσης για τον αντίκτυπο του Covid-19 στο κλείσιμο εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, νεανικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στους νέους της ΕΕ, στην οποία ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, ήταν εισηγητής για το ΕΛΚ.

Στην συνεδρίασή της, η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας ενέκρινε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ επισημαίνοντας ότι το κλείσιμο ιδρυμάτων προσχολικής εκπαίδευσης, σχολείων, χώρων εργασίας και αθλητικών εγκαταστάσεων είχε σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία παιδιών και νέων στην ΕΕ.

«Η ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν από τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς το μέλλον της εκπαίδευσης και του αθλητισμού είναι οι νέοι μας και αυτοί πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας», υποστήριξε ο Θ. Ζαγοράκης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η νέα γενιά στερήθηκε σημαντικές ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γι’ αυτό και τώρα οφείλουμε να μην επιτρέψουμε τα προβλήματα αυτά να καθορίσουν το μέλλον και την εξέλιξη τους». 

«Οι συνέπειες είναι πολυεπίπεδες», σημείωσε ο κ. Ζαγοράκης τονίζοντας την ανάγκη τα κράτη μέλη να επενδύσουν στη βελτίωση των υπηρεσιών υποστήριξης της ψυχικής υγείας και στην αντίστοιχη κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ψυχικής υγείας. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε από τον Έλληνα ευρωβουλευτή στην ανάγκη διασφάλισης ότι τα σχολικά συγκροτήματα θα παραμείνουν ανοιχτά στο μέλλον. «Η ψηφιακή εκπαίδευση είναι χρήσιμη και πολύτιμη, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπονομευτεί η αξία της δια ζώσης μάθησης, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα άτομα με αναπηρία» τόνισε ο ευρωβουλευτής δίνοντας έμφαση στην αξία που έχει η κανονική διδασκαλία για την ομαλή ανάπτυξη και κοινωνική ένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 

«Η αναδιοργάνωση της οικογενειακής ζωής, η διαχείριση της καραντίνας και του αποκλεισμού, η πολλαπλή επιβάρυνση των γονέων, ιδιαίτερα των οικονομικά αδύναμων, αποτελούν πρόκληση για όλους», εξήγησε και την ανάγκη στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους. 

Μια πολύ σημαντική παράμετρος όπως αναφέρει ο ευρωβουελευτής της ΝΔ, που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής, παραμένει ο αθλητισμός, με τα επίπεδα σωματικής ικανότητας των νέων λόγω της διακοπής των αθλητικών δραστηριοτήτων το διάστημα της πανδημίας να είναι ιδιαίτερα χαμηλά. «Το πλήγμα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και κατ’ επέκταση στον επαγγελματικό αθλητισμό ήταν πολύ μεγάλο και οι συνέπειες τα δύο τελευταία χρόνια τώρα αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται αντιληπτές και να έχουν αντίκτυπο στην σωματική και ψυχική υγεία των μικρών παιδιών και των νέων, αλλά και στην μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους στον αθλητισμό για αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν μία. Δεν έχουμε δει ακόμα όλες τις συνέπειες της πανδημίας στον αθλητισμό και θα φανούν τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό και πρέπει να δράσουμε τώρα», τόνισε ο κ Ζαγοράκης.

Related

What's hot? 5513550488537373735

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item