Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην Επιτροπή COVI: "Ανάγκη άμεσης δράσης για τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία"

Με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου ως Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συνεδρίασε η Ειδική Επιτροπή C...


Με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου ως Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συνεδρίασε η Ειδική Επιτροπή COVI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο να συζητήσει τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σχετικά με την πανδημία COVID-19, τα διδάγματα από τη διαδικασία προμήθειας των εμβολίων, και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τις στρατηγικές εμβολιασμού. Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Βελγίου, οι Υπουργοί Υγείας της Φινλανδίας, και Ρουμανίας καθώς κι η Γενική Διευθύντρια Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Στις τοποθετήσεις του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμένης δράσης ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των Ευρωπαίων πολιτών, κι ότι η απάντηση στην πανδημία θα πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών με χρόνιες και σπάνιες ασθένειες, των ανοσοκατεσταλμένων ασθενών αλλά και των ατόμων ηλικίας 65 και άνω. 

Αναφέρθηκε στην προαγορά εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκ μέρους των Κρατών Μελών, καθώς και τις προϋποθέσεις υπό από τις οποίες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για την αντιμετώπιση κι άλλων ασθενειών. Τόνισε δε ότι η διαδικασία αυτή αποτέλεσε ένα από τα καθοριστικά σημεία της αντίδρασης κατά της πανδημίας, αφού συνέβαλε στην εξασφάλιση, ασφαλών, αποτελεσματικών και προσιτών εμβολίων για τους Ευρωπαίους πολίτες. 

Σημείωσε επίσης ότι «έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση διαχείρισης της πανδημίας, από αυτή της έκτακτης ανάγκης σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο διαχείρισης. Απ’ αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τα ποιοτικά σενάρια που έχουμε στη διάθεσή μας και να δούμε τις επιπτώσεις τους στην ετοιμότητα και την ανταπόκρισή μας τους επόμενους μήνες. Και χρησιμοποιώντας αυτά, μπορούμε να βελτιώσουμε την ανταπόκρισή μας και να ενεργήσουμε πιο γρήγορα κι αποτελεσματικά». Η Ειδική Επιτροπή COVI αφορά στα διδάγματα που αποκομίσαμε από την πανδημία CΟVID-19 και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε μελλοντικές κρίσεις. Συστάθηκε το 2022 κι αναμένεται να συμπεριλάβει τα συμπεράσματα σε μια Έκθεση, η οποία θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου εντός του 2023.

Related

What's hot? 4612518482666100865

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item