Βαγγέλης Μεϊμαράκης: "Μονόδρομος η ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης"

Στην παρέμβασή του, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι λίγο πριν από την έναρξη αυτο...


Στην παρέμβασή του, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι λίγο πριν από την έναρξη αυτού του δύσκολου χειμώνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έπραξε και στην πανδημία, πρέπει να απαντήσει με πράξεις και στοχευμένα μέτρα στο πρόβλημα των ανατιμήσεων.Όπως υπογράμμισε εμφατικά «δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν πολίτη απροστάτευτο». Επίσης, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος. 

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής: 

"Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Λίγο πριν την έναρξη αυτού του δύσκολου χειμώνα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τη μείωση των τιμών της ενέργειας. 

Οι αυξήσεις θα χτυπήσουν το κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό, την κάθε επιχείρηση, τον κάθε πολίτη ανεξαιρέτως, ο οποίος ήδη βλέπει την αγοραστική του δύναμη να μειώνεται καθημερινά, αδυνατώντας να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. 

Ήδη η Ελληνική Κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος, έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την προστασία και την ανακούφιση των πολιτών και προς την κατεύθυνση αυτή ζητά την άμεση λήψη συντονισμένων δράσεων και μέτρων από την ευρωπαϊκή ένωση. Η ευρωπαϊκή λύση λοιπόν είναι μονόδρομος. 

Η Ένωση, τώρα περισσότερο από ποτέ, καλείται να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά, όπως έπραξε και στην πανδημία, και να απαντήσει με πράξεις και στοχευμένα μέτρα στο πρόβλημα των ανατιμήσεων στην ενέργεια. Διότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν ευρωπαίο πολίτη απροστάτευτο."

Related

What's hot? 6433562919233891581

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item