Παρέμβαση Κεφαλογιάννη προς την Επιτροπή για την ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την προκλητική και επικίνδυνη για την Ειρήνη ομιλία του Τούρκου προέδρου από το β...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την προκλητική και επικίνδυνη για την Ειρήνη ομιλία του Τούρκου προέδρου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας της να πάρει θέση για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά ανέφερε. 

Αναλυτικά η ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή:

"Ο Τούρκος πρόεδρος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δεν δίστασε, παρουσιάζοντας την Τουρκία υπέρμαχο της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της σταθερότητας, να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι προκαλεί εντάσεις στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και δεν επιθυμεί την ειρήνη κα τη σταθερότητα ενώ δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας. 

Η Τουρκία εδώ και χρόνια απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα έχοντας εν ισχύ από το 1995 «casus belli» κατά της χώρας μας, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά, παραβιάζει διαρκώς τον ελληνικό εναέριο χώρο, δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ασφαλώς τις σχέσεις καλής γειτονίας. Ενώ στην ίδια ομιλία του δεν έλειψαν και οι αναφορές στο Κυπριακό όπου ζήτησε όλοι να αποδεχθούν την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, που το βόρειο τμήμα της παραμένει υπό τουρκική κατοχή σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το κοινοτικό δίκαιο. 

Παράλληλα, στην ίδια προκλητική και επικίνδυνη για την ειρήνη ομιλία του, δεν δίστασε ψευδώς να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι διαπράττει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» λόγω δήθεν των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό λιμενικό των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη και προκάλεσαν πνιγμούς μικρών παιδιών στο Αιγαίο ενισχύοντας μάλιστα τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του με φωτογραφίες. 

Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε αντίθεση με την Τουρκία που επιχειρεί εδώ και καιρό να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη με πρόσφατο πιο σημαντικό παράδειγμα την εισβολή μεταναστευτικών ροών στον Έβρο με την υποστήριξη της τουρκικής ηγεσίας. 

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Πως κρίνει και τι θέση παίρνει για την ομιλία του Τούρκου προέδρου από το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών;"

Related

What's hot? 820337797500890702

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTA SCHWENG

ΑΡΘΡΟ CHRISTA SCHWENG
"Aσφαλής Ευρώπη μόνο με μια ελεύθερη και δημοκρατική Ουκρανία"

FACEBOOK

TWITTER

item