Η ΕΕ στηρίζει τους Ουκρανούς καλλιτέχνες μέσω του προγράμματος "Δημιουργική Ευρώπη"

Η Επιτροπή προκηρύσσει μια ειδική πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας της «Δημιουργικής Ευρώ...


Η Επιτροπή προκηρύσσει μια ειδική πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας της «Δημιουργικής Ευρώπης» για το 2023.

Συνολικά 5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη Ουκρανών καλλιτεχνών και ουκρανικών πολιτιστικών οργανισμών στη χώρα τους ή σε οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», καθώς και για την προετοιμασία της μεταπολεμικής ανάκαμψης του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα της Ουκρανίας. 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Η πολιτιστική έκφραση και η πρόσβαση στον πολιτισμό αποτελούν βασικά στοιχεία της ζωής μας. Μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε τραυματικά γεγονότα, μας εφοδιάζουν με ατομική και συλλογική ανθεκτικότητα και μας παρέχουν εργαλεία αμοιβαίας κατανόησης. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορούμε να συμβάλουμε στην πρόσβαση στον πολιτισμό των Ουκρανών που έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου, στην Ουκρανία ή σε μία από τις συμμετέχουσες χώρες στο πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη”»

Στο πλαίσιο της ειδικής αυτής προκήρυξης θα επιλεγούν προς χρηματοδότηση τρία έργα, τα οποία θα τα διαχειριστούν κοινοπραξίες που θα συσταθούν σε χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», καθώς και ουκρανικές οργανώσεις που θα παρέχουν κλιμακωτές επιχορηγήσεις σε μικρής κλίμακας πρωτοβουλίες σε επίπεδο βάσης. Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 29 Νοεμβρίου 2022.

Related

What's hot? 2156799787495853150

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item