Παπαδημούλης προς φον ντερ Λάιεν: "Τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση είναι ανεπαρκή"

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης , μίλησε σ...


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στη συζήτηση με θέμα «Δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής - Κατάσταση της Ένωσης». 

Όπως τονίζει η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,η Πρόεδρος της Κομισιόν, ντυμένη στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας, εξάντλησε σχεδόν όλες τις απαντήσεις της προς τους ευρωβουλευτές αναφερόμενη σε κάθε ευκαιρία στις αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου στην ενέργεια, τις οποίες αποδίδει αποκλειστικά στον Βλάντιμιρ Πούτιν, χωρίς ωστόσο να συγκεκριμενοποιήσει ή να αναφερθεί διεξοδικότερα στα ενεργειακά μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο δύσκολος χειμώνας που περιμένει την Ευρώπη. 

Πιο συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής: 

«Κα Φον Ντερ Λάιεν, 

Όσα μας ανακοινώσατε για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, είναι καθυστερημένα, γενικόλογα και ανεπαρκή. 

Και την ίδια ώρα που πολύ λίγοι κερδίζουν απίστευτα, ουρανοκατέβατα κέρδη, οι πολλοί υποφέρουν: νοικοκυριά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που βλέπουν τον πληθωρισμό να ροκανίζει το εισόδημά τους. Πρέπει να μας πείτε πώς, πότε και με ποια αποτελέσματα θα αποδεσμευτεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο. Πρέπει να μας πείτε πώς, πότε και με ποια αποτελέσματα θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιριών που παράγουν και πουλούν ηλεκτρικό ρεύμα. Και επίσης, πρέπει να μας πείτε πώς είναι δυνατόν τα όσα μας εξαγγείλατε, να χρηματοδοτηθούν με έναν προϋπολογισμό που είναι μόλις το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Και δεν είδα καθόλου απολογισμό για το τι κάνατε πράξη από όσα ωραία μας εξαγγείλατε ένα χρόνο πριν. Κυβερνάτε την Κομισιόν πάνω από 3 χρόνια και ο απολογισμός σας είναι ελλειμματικός. Ευχαριστώ».

Related

What's hot? 8474964623336046850

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item