Στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία για τον χειμώνα και επιπλέον ενίσχυση με 175 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραδώσει στην Ουκρανία νέες εγκαταστάσεις στέγασης και καταλύματα έκτακτης ανάγκης κατάλληλα για χειμερινές συνθήκε...Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραδώσει στην Ουκρανία νέες εγκαταστάσεις στέγασης και καταλύματα έκτακτης ανάγκης κατάλληλα για χειμερινές συνθήκες, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας συνεχίζει να καταστρέφει μη στρατιωτικές υποδομές. Επιπροσθέτως, η Επιτροπή θα παράσχει άλλα 175 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στην Ουκρανία και τη Μολδαβία.
 
Η ανακοίνωση γίνεται επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Επιτρόπου Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς στην Ουκρανία, όπου συμμετείχε στον συντονισμό μιας από τις πιο εκτεταμένες επιχειρήσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και με την Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση κ. Όλγκα Στεφανίσινα, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντμίτρο Κουλέμπα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντένις Μοναστίρσκι και τον Υπουργό Κοινοτήτων και Εδαφών κ. Ολέξι Τσερνίσοφ. 

Ο αμρόδιος Επίτροπος κ. Λέναρτσιτς δήλωσε τα εξής: «Ο επερχόμενος χειμώνας είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Μέσω του αποθεματικού rescEU, θα αναπτυχθούν αμέσως εγκαταστάσεις προσωρινών καταλυμάτων σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ουκρανίας: το Ρίβνε, τη Μπούτσα και το Χάρκοβο. Επιπροσθέτως, η ΕΕ ενισχύει τη χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας με άλλα 175 εκατ. ευρώ για την παροχή εκπαίδευσης, τροφίμων, πρόσβασης σε νερό και προστασίας από τον ψυχρό χειμώνα για τους πλέον ευάλωτους. Παράλληλα συνεργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε την πορεία ένταξης της Ουκρανίας στον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ.»

Related

What's hot? 6660105568015915251

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item