Συνεχίζεται ο διάλογος ΕΕ-ΗΠΑ για την πολιτική ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνολογίας

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ , η Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ κ. Λίν...


Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, η Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ κ. Λίνα Χαν και ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Αντιμονοπωλιακής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κ. Τζόναθαν Κάντερ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για τη δεύτερη συνεδρίαση του κοινού διαλόγου ΕΕ-ΗΠΑ για την πολιτική ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνολογίας («TCPD»). 

Ο διάλογος TCPD ξεκίνησε στις στις 7 Δεκεμβρίου 2021. Οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών αρχών ανταγωνισμού συναντήθηκαν για να προβούν σε απολογισμό της προόδου που έχει σημειώσει η συνεργασία τους για τη διασφάλιση και την προώθηση του θεμιτού ανταγωνισμού στον ψηφιακό τομέα. 

Μεταξύ άλλων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εξής θέματα: i) τη σημασία της μακρόπνοης ανάλυσης του τομέα της τεχνολογίας για τον εντοπισμό βασικών μελλοντικών αγορών και ζητημάτων που ενδέχεται να ανακύψουν στον ψηφιακό τομέα, ii) τη θέσπιση αποτελεσματικών μέσων έννομης προστασίας σε ψηφιακές υποθέσεις και iii) την ανάγκη οι κανονισμοί για τις συγκεντρώσεις να παραμείνουν αποτελεσματικοί σε μια ψηφιοποιημένη οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές των ΗΠΑ υπογράμμισαν την καλή συνεργασία των δύο μερών από τότε που ξεκίνησε ο διάλογος TCPD όσον αφορά τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τρεις αρχές στον τομέα της τεχνολογίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν διάφορες συναντήσεις για θέματα συγκεντρώσεων και αντιμονοπωλιακών πρακτικών. Ο διάλογος TCPD θα συνεχιστεί με συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου, καθώς και τακτικές συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο. 

Η κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά: "Με τη σημερινή συνάντηση, συνεχίσαμε τη μακρά παράδοση στενής συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αρχών ανταγωνισμού των ΗΠΑ στην πολιτική ανταγωνισμού και την επιβολή του νόμου. Στον ταχέως μεταβαλλόμενο τομέα της τεχνολογίας, η συνεργασία αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη δίκαιου και συμπεριληπτικού ψηφιακού μετασχηματισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού."

Related

What's hot? 2200886596494810766

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item