Ελίζα Βόζεμπεργκ: "Αναγκαία η ισχυρή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων"

Στο πρόσφατο τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα στον Έβρο, όπου Τούρκοι οδήγησαν 92 κακοποιημένους ανθρώπο...


Στο πρόσφατο τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα στον Έβρο, όπου Τούρκοι οδήγησαν 92 κακοποιημένους ανθρώπους και τους υποχρέωσαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, σε συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕK στο Στρασβούργο σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του FRONTEX σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, παρουσία της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου, κ. Ylva Johansson

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης και ασύλου από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η σχετική έκθεση για τον FRONTEX δεν οδηγείται σε σαφή και συγκεκριμένα συμπεράσματα για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Ελλάδα, γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά της. Συνεχίζοντας, η κ. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι κάθε συζήτηση για το μεταναστευτικό θα πρέπει να είναι σοβαρή και υπεύθυνη, με πραγματικά περιστατικά και αποδεικτικά στοιχεία, ειδικά όταν μιλούμε για πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στον καθημερινό αγώνα των ανδρών και γυναικών του ελληνικού λιμενικού, που διασώζουν με αυτοθυσία ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

"Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, 

Η έκθεση στερείται νομικής βάσης και δεν οδηγείται σε σαφή και συγκεκριμένα συμπεράσματα. Κάθε συζήτηση για το μεταναστευτικό θα πρέπει να είναι σοβαρή και υπεύθυνη. Να μιλήσουμε με αλήθειες. 

Η έκθεση συμπίπτει με την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας σε βάρος της Ελλάδας και την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων. Μόλις προχθές Τούρκοι οδήγησαν 92 ανθρώπους στον Έβρο, τους κακοποίησαν, τους γύμνωσαν, και τους υποχρέωσαν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα. Έχει ενημερωθεί η Επίτροπος, η κυρία Γιόχανσον. Διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές. 

Υπάρχει στην έκθεση κάποιο αποδεδειγμένο στοιχείο για παράνομες απωθήσεις; Κάθε άλλο, δεν είναι αυτή η δουλειά της. Η δουλειά της είναι να ελέγξει τους υπευθύνους για τυχόν λάθη. Και τα λάθη διορθώνονται. Γνωρίζετε ότι καθημερινά άνδρες και γυναίκες του ελληνικού λιμενικού διασώζουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Γνωρίζετε ή μήπως αγνοείτε ότι η Τουρκία δεν τηρεί την υποχρέωση της αλλά αντίθετα καλύπτει, αν δεν στηρίζει, τα κυκλώματα των διακινητών και περιφρονεί την υποχρέωσή της που απορρέει από την κοινή δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας του 2016.

Συνάδελφοι, 

Τα λάθη διορθώνονται, όμως δεν ακυρώνουμε το ρόλο του Frontex. Όταν μιλούμε για παρανομίες και αυτό έχει σχέση με την ανθρώπινη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες, πρέπει να χρησιμοποιούμε αποδεικτικά στοιχεία, επιχειρήματα και συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά. Διαφορετικά δεν είμαστε σοβαροί απέναντι στο πρόβλημα. Η Frontex είναι αναγκαία, χρειαζόμαστε μια ισχυρή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων με παράλληλο σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα. Το έχουν ανάγκη οι Ευρωπαίοι πολίτες και τους το οφείλουμε. 

Ευχαριστώ».

Related

What's hot? 8138783736480182987

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item