Την "γυμνή αλήθεια για την Τουρκία στο προσφυγικό" ανέδειξε στην Ολομέλεια η Α.Μ. Ασημακοπούλου

Το θέμα της τουρκικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας στο προσφυγικό ανέδειξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής του ...


Το θέμα της τουρκικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας στο προσφυγικό ανέδειξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στο πρόσφατο γεγονός της εγκατάλειψης των 92 μεταναστών, και μάλιστα γυμνών, στον Έβρο. 

Η ευρωβουλευτής, παρουσία της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κας Ylva Johansson, δήλωσε πως η Τουρκία, για να επισκιάσει το γεγονός ότι συνειδητά και συστηματικά εργαλειοποιεί τους μετανάστες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε, έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Ελλάδας σχετικά με το μεταναστευτικό. Μάλιστα, παρέθεσε απόσπασμα δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα πως «υπό την επίβλεψη της Ε.Ε. και με την βοήθεια της Frontex[…] σκοτώνει ανθρώπους στη μέση της θάλασσας», αλλά και του Προέδρου Ερντογάν, σύμφωνα με τον οποίο «η Ελλάδα με παράνομες επαναπροωθήσεις μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο και η Ευρώπη και ο ΟΗΕ πρέπει να σταματήσουν αυτές τις βιαιότητες που αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Τόνισε δε, πως πρόκειται για προκλήσεις και ψεύδη κατά της Ελλάδας. 

Η κα Ασημακοπούλου, κάνοντας λόγο για το πρόσφατο περιστατικό στον Έβρο, όπου διασώθηκαν 92 μετανάστες, οι οποίοι κατέθεσαν ότι εγκαταλείφθηκαν στο σημείο αυτό από τις τουρκικές αρχές εντελώς γυμνοί, αποκατέστησε την αλήθεια για το προσφυγικό, καθιστώντας σαφές πως οι Ελληνικές Αρχές, με τη βοήθεια της FRONTEX, διασώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές ενώ η Τουρκία στοιβάζει μαζικά άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα και τους σπρώχνει βίαια προς την Ελλάδα.

Κλείνοντας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Και αυτή, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι η «γυμνή» αλήθεια για την Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και πρέπει επιτέλους να την αντιμετωπίσετε. Με ενότητα και αλληλεγγύη. Αν όχι για την Ελλάδα, γιατί το οφείλετε στον Ευρωπαϊκό μας πολιτισμό, αξίες και ανθρωπισμό»

Αναλυτικά η παρέμβαση της ευρωβουλευτού της εκπροσώπου Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ

"Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε, 

Η σημερινή συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη, με στόχο να λάμψει η αλήθεια. Ως Ελληνίδα ευρωβουλευτής, δεν μπορώ να επιτρέψω η συζήτηση αυτή να ρίξει νερό στον μύλο της τουρκικής εκστρατείας κατασυκοφάντησης κατά της Ελλάδας σχετικά με το μεταναστευτικό, προκειμένου να επισκιάσει το γεγονός ότι η Τουρκία συνειδητά και συστηματικά εργαλειοποιεί τους μετανάστες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.. 

Και σας παραθέτω τα λόγια του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, κ. Τσαβούσογλου: «Υπό την επίβλεψη της Ε.Ε. και με την βοήθεια της Frontex η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους στη μέση της θάλασσας». Αυτό είναι ψέμα. 

Και σας παραθέτω τα λόγια του Προέδρου Ερντογάν: «Η Ελλάδα με παράνομες επαναπροωθήσεις μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο και η Ευρώπη και ο ΟΗΕ πρέπει να σταματήσουν αυτές τις βιαιότητες που αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Αυτό είναι άλλο ένα ψέμα και είναι μία ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. 

Η αλήθεια, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι πως η Τουρκία στοιβάζει μαζικά άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα και τους σπρώχνει βίαια προς την Ελλάδα, ενώ οι Ελληνικές Αρχές, με τη βοήθεια της FRONTEX, διασώζουν ανθρώπινες ζωές καθημερινά. 

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, όπως ανέφερε η Επίτροπος Johansson, διασώθηκαν στον ποταμό Έβρο, 92 μετανάστες οι οποίοι κατέθεσαν ότι εγκαταλείφθηκαν στο σημείο αυτό από τις τουρκικές αρχές εντελώς γυμνοί. Ναι, εντελώς γυμνοί.

Και αυτή, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι η «γυμνή» αλήθεια για την Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και πρέπει επιτέλους να την αντιμετωπίσετε. Με ενότητα και αλληλεγγύη. Αν όχι για την Ελλάδα, γιατί το οφείλετε στον Ευρωπαϊκό μας πολιτισμό, αξίες και ανθρωπισμό.

Σας ευχαριστώ."

Related

What's hot? 7166437458204039439

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item