Roberta Metsola: "Ισχυρή απάντηση σε ενεργειακή κρίση, πληθωρισμό και ρωσική βαρβαρότητα"

Οι ηγέτες της Ευρώπης να απαντήσουν με δυναμισμό και ενότητα στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, της αύξησης του πληθωρισμού και της ρ...


Οι ηγέτες της Ευρώπης να απαντήσουν με δυναμισμό και ενότητα στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, της αύξησης του πληθωρισμού και της ρωσικής βαρβαρότητας στην Ουκρανία, ζήτησε η πρόεδρος Roberta Metsola, απευθυνόμενη στους ηγέτες των 27 κρατών μελών κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Ένας κοινός μηχανισμός προμήθειας φυσικού αερίου είναι απαραίτητος, τόνισε και πρόσθεσε πως ως έσχατο μέτρο μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποσύνδεσης των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος από τις τιμές του αερίου. 

Αναφερόμενη στις οικονομικές εξελίξεις η κ. Metsola υπογράμμισε πως η άνοδος του πληθωρισμού σε διψήφιο ποσοστό και οι αυξήσεις των επιτοκίων δημιουργούν ένα τσουνάμι που παρασέρνει αξίες ακινήτων, μισθούς και κρατικούς προϋπολογισμούς. Πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός της ΕΕ δεν έχει την ευελιξία και τους πόρους που απαιτούνται για την αντιμετώπιση κρίσεων και τη χρηματοδότηση νέων προτεραιοτήτων και κάλεσε τους ηγέτες σε αναθεώρησή του. 

Τέλος, υπογράμμισε πως στην κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία πρέπει να δοθεί απάντηση με αποφασιστικές ενέργειες που περιλαμβάνουν νέες κυρώσεις, μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Related

What's hot? 7219181462736619575

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item