Συνάντηση Ελλήνων ευρωβουλευτών με μέλη της Ένωσης των Ελλήνων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων

Με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά πραγματοποιήθηκε διακομματική συνάντηση στις Βρυξέλλες τω...


Με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά πραγματοποιήθηκε διακομματική συνάντηση στις Βρυξέλλες των Ελλήνων Ευρωβουλευτών με τα μέλη της Ένωσης των eok (EL-CLENAD), με στόχο την καθιέρωση στενής και συστηματικής συνεργασίας προς όφελος της Ελλάδας. 

Τα μέλη της EL-CLENAD είναι εμπειρογνώμονες αποσπασμένοι στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συμβούλιο της E.E., Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, κ.α.), οι οποίοι ενημέρωσαν για το έργο τους σε ζητήματα εθνικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. 

Από την LEFT, εκτός από την Έλενα Κουντουρά, συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου. Επίσης συμμετείχαν οι συνεργάτες των ευρωβουλευτών Πέτρου Κόκκαλη και Αλέξη Γεωργούλη.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση, παρέστησαν ακόμη οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης και Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η ανάγκη για στενότερη θεσμική συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και της EL-CLENAD. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας δικτύου αλληλοενημέρωσης για όλα τα ζητήματα σε νευραλγικούς τομείς και αντικείμενα των ευρωπαϊκών δημόσιων πολιτικών, που προωθούνται μέσα από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και αφορούν την Ελλάδα, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εμπειρογνώμονες. 

Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας θεματικών ομάδων εργασίας στα αντικείμενα που άπτονται του κοινοβουλευτικού έργου των Ευρωβουλευτών στις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως για παράδειγμα στην ενέργεια, τις μεταφορές, την ισότητα των φύλων κ.α.

Related

What's hot? 7820554764763934108

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item