Ελίζα Βόζεμπεργκ: "Μονόδρομος η υποχρεωτική μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο"

Την άμεση ανάγκη ευρωπαϊκής συμφωνίας για έναν μηχανισμό υποχρεωτικής μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε όλη την Ε.Ε., ειδικά σε περιόδους κ...


Την άμεση ανάγκη ευρωπαϊκής συμφωνίας για έναν μηχανισμό υποχρεωτικής μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε όλη την Ε.Ε., ειδικά σε περιόδους κρίσης, επισήμανε εμφατικά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης στην ευρωομάδα της Ν.Δ., κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, ενώπιον του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και της αρμόδιας Επιτρόπου για το άσυλο και τη μετανάστευση κ. Ylva Johansson.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε εκ νέου ότι σε δύσκολες συνθήκες καθημερινής τουρκικής προπαγάνδας και εργαλειοποίησης μεταναστών, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να διαχειριστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη πρόοδο σε ζητήματα ασύλου και μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελίζα Βόζεμπεργκ ολοκλήρωσε την παρέμβασή της αναφερόμενη στην κατεπείγουσα επιστολή του Έλληνα Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μηταράκη, που ζητά δίκαιη κατανομή της ευθύνης μεταξύ των κρατών μελών μετά από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. 

Αναλυτικά η παρέμβαση της Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: 

«Η σημερινή συζήτηση είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με το μεταναστευτικό. Το 2022 έχει διαπιστωθεί πάλι αύξηση των παράνομων εισόδων στην Ένωση μετά την πανδημία. 

Μεταξύ άλλων καλούμαστε να διαχειριστούμε τις υβριδικές απειλές της Τουρκίας με την εργαλειοποίηση απελπισμένων ψυχών ως μέσο άσκησης πίεσης στην ΕΕ. Ως Ελληνίδα επικεντρώνομαι στις προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα μου παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο στη διαχείριση του προβλήματος από την ελληνική κυβέρνηση. 

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο περιφρονώντας κάθε έννοια δικαίου. Όχι μόνο δεν ελέγχει δίκτυα των διακινητών, ως οφείλει από το 2016, αλλά αντιθέτως τους παρέχει άμεσα ή έμμεσα στήριξη, ενώ εξακολουθεί να αρνείται αναιτιολόγητα επιστροφές από τα ελληνικά νησιά στο έδαφος της. 

Συνάδελφοι, 

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να φυλάσσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα, να αντιμετωπίζει τις απειλές του προέδρου Ερντογάν και να διασώζει σχεδόν καθημερινά ανθρώπινες ζωές που ωθούνται από εγκληματίες στο θάνατο. 

Ωστόσο, ζητούμενο παραμένει ακόμα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, γι’ αυτό πρέπει να οριστεί υποχρεωτική! Σε περιόδους κρίσης ειδικότερα πιστεύω ότι είναι μονόδρομος ένας μηχανισμός υποχρεωτικής μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε ολόκληρη την Ε.Ε. καθώς και δίκαιη κατανομή της ευθύνης για τη διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα, όπως ζητά σήμερα κιόλας με κατεπείγουσα επιστολή ο Έλληνας Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μηταράκης.»

Δείτε εδώ το βίντεο της παρέμβασης της κ. Βόζεμπεργκ

Related

What's hot? 6196893847920902564

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item