ΕΕ και Αίγυπτος εντείνουν τη συνεργασία για μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας

Στην COP27 που πραγματοποιείται στο Σαρμ Ελ Σέιχ, η ΕΕ και η Αίγυπτος έκαναν σήμερα ένα ακόμη βήμα στη μακροπρόθεσμη συνεργασία τους για μετ...


Στην COP27 που πραγματοποιείται στο Σαρμ Ελ Σέιχ, η ΕΕ και η Αίγυπτος έκαναν σήμερα ένα ακόμη βήμα στη μακροπρόθεσμη συνεργασία τους για μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, θεσπίζοντας μια στρατηγική εταιρική σχέση για το ανανεώσιμο υδρογόνο και προετοιμάζοντας το έδαφος για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση στην Αίγυπτο. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπροσωπούμενη από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο κ. Τίμερμανς και την Επίτροπο κ. Σίμσον, υπέγραψε διμερές μνημόνιο συνεννόησης σχετικά με στρατηγική εταιρική σχέση για το ανανεώσιμο υδρογόνο με τον υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου κ. Τάρεκ Ελ Μόλα και τον Υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κ. Μοχάμεντ Σάκερ Ελ Μαρκάμπι. Υπέγραψαν επίσης κοινή δήλωση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και την Αιγύπτια Υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας κ. Ράνια Ελ Μασάτ, στην οποία ανακοινώνεται ότι η Επιτροπή θα στηρίξει την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για τον ενεργειακό πλούτο με έως 35 εκατ. ευρώ. 

Με τις σημερινές υπογραφές στην COP27 η εν εξελίξει συνεργασία ΕΕ-Αιγύπτου για την πράσινη μετάβαση σημειώνει συγκεκριμένα βήματα προόδου, σύμφωνα με τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, την πρωτοβουλία Global Gateway της ΕΕ, το θεματολόγιο της ΕΕ για τη Μεσόγειο και το οικονομικό και επενδυτικό της σχέδιο, καθώς και τις προτεραιότητες της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Αιγύπτου. 

Είχαν προηγηθεί η κοινή δήλωση για το κλίμα, την ενέργεια και την πράσινη μετάβαση, την οποία εξέδωσαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Related

What's hot? 723288771437458098

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item