Στέλιος Κυμπουρόπουλος: "H ΕΕ να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι της τουρκικής προκλητικότητας"

Την απερίφραστη καταδίκη της απαράδεκτης κράτησης κι απαγόρευσης εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα από τις τουρκικές αρχές, ζήτησε ο Στέλιος...


Την απερίφραστη καταδίκη της απαράδεκτης κράτησης κι απαγόρευσης εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα από τις τουρκικές αρχές, ζήτησε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στηλίτευσε τη στάση ιχθύος που τήρησαν τα Ευρωπαϊκά Όργανα για αυτή την ενέργεια έναντι ενός Ευρωπαίου αξιωματούχου, αφού ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει εκλεγεί ως Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών. 

Ολοκλήρωσε δε καλώντας την ΕΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των Κρατών Μελών της, έναντι της ολοένα κι αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:

"Ευχαριστώ πολύ Πρόεδρε, 
Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Μ’ απογοήτευση είδαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σιγεί όταν οι τουρκικές αρχές εντελώς καταχρηστικά έθεσαν υπό κράτηση κι απαγόρευσαν την είσοδο στη Σμύρνη στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, το περασμένο Σάββατο. 

Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη δεδομένου ότι πέρα από Έλληνας αιρετός είναι κι Ευρωπαίος αξιωματούχος ως Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών. 

Κι ήθελα να ρωτήσω: 

Ως πότε η ΕΕ θα τηρεί σιγή ιχθύος σε παρόμοιες απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας; 

Η απερίφραστη καταδίκη είναι τo ελάχιστο που μπορεί η ΕΕ να κάνει ώστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί. 

Καλώ, λοιπόν, την ΕΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των Κρατών Μελών της, έναντι της ολοένα κι αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας. 

Σας ευχαριστώ."

Related

What's hot? 3947643550197455179

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item