Καινοτομία: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χορηγεί 657 εκατ. ευρώ σε ερευνητές και ερευνήτριες

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε σήμερα τους νικητές και τις νικήτριες του τελευταίου γύρου επιχορηγήσεων εδραίωσης. Στόχος τ...


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε σήμερα τους νικητές και τις νικήτριες του τελευταίου γύρου επιχορηγήσεων εδραίωσης. Στόχος των εν λόγω επιχορηγήσεων είναι η στήριξη των ερευνητών και των ερευνητριών που βρίσκονται στο μέσο της σταδιοδρομίας τους, ώστε να δημιουργήσουν τις ομάδες τους και να διεξαγάγουν πρωτοποριακές έρευνες σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους. 

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Συνολικά 321 επιστήμονες και ακαδημαϊκοί θα λάβουν περίπου 657 εκατ. ευρώ για να διεξαγάγουν πρωτοποριακές έρευνες. Οι ανακαλύψεις τους θέτουν τα θεμέλια για την καινοτομία και, τελικά, για την ανάπτυξη και την οικονομική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.»

Οι δικαιούχοι επιχορήγησης ερευνητές και ερευνήτριες θα αναπτύξουν, για παράδειγμα, εξατομικευμένες θεραπείες για τον χρόνιο πόνο, θα διερευνήσουν εάν τα ινώδη υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πράσινη εναλλακτική λύση στα πλαστικά ορυκτής προέλευσης και θα μελετήσουν τι επηρέασε τη διάδοση και την εγκατάλειψη καλλιεργειών κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» της ΕΕ, αυτός ο νέος γύρος επιχορηγήσεων θα δημιουργήσει περίπου 1.950 θέσεις εργασίας για μεταδιδακτορικούς υπότροφους, διδακτορικούς φοιτητές και λοιπό ερευνητικό προσωπικό. 

Οι δικαιούχοι επιχορήγησης προέρχονται από 37 εθνικότητες και θα υλοποιήσουν τα έργα τους σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε 18 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και σε άλλες χώρες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη». Στην τελευταία αυτή πρόσκληση, 2.222 αιτούντες και αιτούσες υπέβαλαν προτάσεις και το 14% εξ αυτών θα λάβουν χρηματοδότηση.

Related

What's hot? 1551619532903886544

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item