Σ. Κυμπουρόπουλος: "Οι θεσμοί μας άντεξαν παρά τις προκλήσεις της πανδημίας"

Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία καθώς κι οι προκλήσεις της αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης...


Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία καθώς κι οι προκλήσεις της αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης ήταν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων του ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου και συντονιστή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πανδημία. 

Στις τοποθετήσεις του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε ότι «παρά τις πρωτόγνωρες προκλήσεις, οι δημοκρατικοί μας θεσμοί άντεξαν. Τα Κοινοβούλια μπόρεσαν να προσαρμόσουν τις μεθόδους εργασίας τους και να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της λειτουργίας τους» αναφερόμενος χαρακτηριστικά στο νομοθετικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Αναφέρθηκε επίσης στον σημαντικό αντίκτυπο στα θεμελιώδη δικαιώματα αλλά και τις δυσκολίες στην καθημερινότητα για τους ανάπηρους, τους ηλικιωμένους κι ευάλωτους συνανθρώπους μας, όπως τα άτομα με άνοια ή Alzheimer. Τόνισε δε την ανάγκη να διδαχθούμε από τα μαθήματα της πανδημίας ώστε η αντιμετώπιση επόμενων κρίσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες αυτών των ομάδων.

Ολοκλήρωσε δε τις παρεμβάσεις του αναφερόμενος στις προκλήσεις που δημιούργησαν η παραπληροφόρηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά κι η αποφασιστική στάση Ευρωπαϊκών Οργάνων προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στην επιστήμη και τους θεσμούς εν γένει. 

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ακαδημαϊκοί όπως ο Καθηγητής Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Επίκουρη Καθηγήτρια Δήμητρα Δημητρακοπούλου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο MIT Media Lab, αλλά κι εκπρόσωποι υπηρεσιών της ΕΕ και της κοινωνίας των πολιτών.

Η Ειδική Επιτροπή COVI αφορά στα διδάγματα που αποκομίσαμε από την πανδημία CΟVID-19 και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε μελλοντικές κρίσεις. Συστάθηκε το 2022 κι αναμένεται να συμπεριλάβει τα συμπεράσματα σε μια Έκθεση, η οποία θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Ιούλιο του 2023.

Related

What's hot? 4072226403722778951

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item