Roberta Metsola και Christa Schweng: "Η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ πιο σημαντική από ποτέ"

Κατά τη σύνοδο ολομέλειας του Ιανουαρίου, τα μέλη της ΕΟΚΕ συζήτησαν με τη Roberta Metsola , Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με...


Κατά τη σύνοδο ολομέλειας του Ιανουαρίου, τα μέλη της ΕΟΚΕ συζήτησαν με τη Roberta Metsola, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την αντίδραση της ΕΕ στις γεωπολιτικές προκλήσεις. Η Roberta Metsola συμφώνησε με την Πρόεδρο της ΕΟΚΕ Christa Schweng ότι η ανταγωνιστικότητα, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας, είναι ζωτικής σημασίας στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς. 

Η κ. Metsola απέτινε φόρο τιμής στον ουκρανικό λαό για τη γενναία αντίστασή του στη ρωσική επίθεση και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συσπειρώθηκε όπως ποτέ άλλοτε για να παράσχει στην Ουκρανία οικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια. Δήλωσε δε ότι «η Ουκρανία αγωνίζεται για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Και αγωνίζεται επιπλέον και για μας». Αναφερόμενη στην 30ή επέτειο της ενιαίας αγοράς, η κ. Metsola τόνισε τη σημασία της ανταγωνιστικότητας: «Πρέπει να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να μειώσουμε τις εξαρτήσεις μας, εντείνοντας παράλληλα τις προσπάθειές μας για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Η Ευρώπη θα πρέπει να αξιοποιήσει τα δυνατά της σημεία και να διασφαλίσει ότι η ενεργός εμπορική πολιτική μας αποφέρει καθημερινά οφέλη στους Ευρωπαίους»

Για την Πρόεδρο της ΕΟΚΕ Christa Schweng, οι πτυχές αυτές είναι ουσιώδεις για την ευημερία των πολιτών και των επιχειρήσεων στην ΕΕ: «Πρόκειται για σημαδιακή συγκυρία και μόνο με συντονισμένες προσπάθειες μπορούμε να οικοδομήσουμε επιτυχώς ένα πιο ανθεκτικό, δίκαιο και βιώσιμο μέλλον που δεν θα αφήνει κανέναν στο περιθώριο»

Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης στην αντίδραση της ΕΕ απέναντι τόσο σε εξωτερικούς οικονομικούς παράγοντες, όπως ο αμερικανικός νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και η αστάθεια των τιμών των ορυκτών καυσίμων, όσο και σε εσωτερικές προκλήσεις, όπως η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού με την οποία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η Ευρώπη. 

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι η κοινωνία των πολιτών πρέπει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση των πολιτικών της ΕΕ και του τρόπου εφαρμογής τους, καθώς και ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στα δρώμενα της ΕΕ, όπως αποδείχθηκε κατά τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης.

Related

What's hot? 5299888808211747403

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item