Στα 7 δισ. ευρώ η στήριξη της ΕΕ και των διεθνών χορηγών σε Τουρκία και Συρία

Η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε να διαθέσει συνολικά 7 δισ. ευρώ στην προχθεσινή διεθνή διάσκεψη δωρητών «Μαζί για τον λαό της Τουρκίας και τ...


Η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε να διαθέσει συνολικά 7 δισ. ευρώ στην προχθεσινή διεθνή διάσκεψη δωρητών «Μαζί για τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας», την οποία συνδιοργάνωσαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Έπιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας κ. Ουλφ Κρίστενσον εκ μέρους της σουηδικής προεδρίας του Συμβουλίου. 

Πάνω από 60 αντιπροσωπείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη μέλη και τους εταίρους της, καθώς και από τον ΟΗΕ, διεθνή και ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η ΕΤΕπ και η ΕΤΑΑ, και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να κινητοποιήσουν στήριξη υπέρ του λαού της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου και να συντονίσουν τη δράση στις πληγείσες περιοχές των δύο χωρών. Στη σύνοδο δωρητών προήδρευσαν ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Όλιβερ Βάρχεϊ και ο Σουηδός Υπουργός Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Εξωτερικού Εμπορίου κ. Γιόχαν Φόρσελ. Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς εκφώνησε ομιλία σχετικά με τις επιπτώσεις των σεισμών και την άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία και τη Συρία.
 
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι ια πολύ καλή ημέρα για τη διεθνή αλληλεγγύη. Μαζί με τους εταίρους μας, συγκεντρώσαμε συνολικά 7 δισ. ευρώ για τη στήριξη του λαού της Τουρκίας και της Συρίας που έχουν πληγεί από καταστροφικούς σεισμούς. Πάνω από το ήμισυ αυτού του ποσού προέρχεται από την “Ομάδα Ευρώπη”. Αποδείξαμε στον κόσμο ότι στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη και ότι στεκόμαστε πάντοτε στο πλευρό των εταίρων μας.»

Related

What's hot? 3843148311732489994

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item