Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην Επιτροπή για το προκλητικό προεκλογικό σποτ Ερντογάν

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει για το προεκλογικό σποτ του ...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει για το προεκλογικό σποτ του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία ΑΚΡ που επιμένει να φαντασιώνεται οθωμανικά μεγαλεία της «Γαλάζιας Πατρίδας». Ένα σποτ που εμφανίζει την ελληνική Θράκη και ελληνικά νησιά, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Κως κάτω από τη σημαία με την ημισέληνο. 

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή:

"Μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία υπήρξε πράγματι μία ύφεση στην επικίνδυνα κλιμακούμενη συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της χώρας μου. Με ακραία επιθετική ρητορική, συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικών χωρικών υδάτων και του ελληνικού εναέριου χώρου, υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά και άλλες ενέργειες που δεν συνάδουν ούτε με το Διεθνές Δίκαιο ούτε με τις σχέσεις καλής γειτονία. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας και υποψήφιος στις εκλογές της 14ης Μαίου και το κόμμα του (ΑΚΡ) σε προεκλογικό τους σποτ παρουσιάζουν τη Δυτική Θράκη αλλά και νησιά της Πατρίδας μου σαν «τουρκικά εδάφη. Συγκεκριμένα στο σποτ που έκανε το γύρο του διαδικτύου το ΑΚΡ εμφανίζει κάτω από τη σημαία με την ημισέληνο τη Λέσβο, τη Χίο τη Σάμο και την Κω αλλά και την Δυτική Θράκη. Ενώ η συγκεκριμένη πρόκληση ήταν μουσικά επενδυμένη με ένα τραγούδι, οι στίχοι του οποίου έλεγαν: «πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνια, κάθε γωνιά της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης μου πατρίδας». 

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-Πως κρίνει το προεκλογικό σποτ του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία;

-Τέτοιες ενέργειες συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο;"

Related

What's hot? 3366364175225372063

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item