Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης: Ο ΟΗΕ διαβλέπει καίριο ρόλο για την κοινωνία των πολιτών

Κατά τη σύνοδο ολομέλειας της ΕΟΚΕ τον Μάρτιο, η Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) των Ηνωμένων Εθνών τάχθηκε υπέρ...


Κατά τη σύνοδο ολομέλειας της ΕΟΚΕ τον Μάρτιο, η Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) των Ηνωμένων Εθνών τάχθηκε υπέρ της ανάληψης ισχυρού ρόλου από την κοινωνία των πολιτών στην υλοποίηση της Ατζέντας του 2030. 

Η πρέσβειρα κ. Lachezara Stoeva, Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ότι οι παράγοντες της κοινωνίας των πολιτών είναι αναπόσπαστοι σύμμαχοι ενόψει της υλοποίησης των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ). 

«Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι: οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν ισχυρές παγκόσμιες απαντήσεις», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΟΚΕ κ. Christa Schweng. «Η κοινωνία των πολιτών θα πρέπει να κατέχει θέση στο τραπέζι της συνόδου κορυφής του Σεπτεμβρίου για τους ΣΒΑ, με πιο συγκροτημένη και έμπρακτη συμμετοχή», πρόσθεσε η κ. Schweng. 

Από την πλευρά της, η κ. Stoeva, τόνισε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την κοινωνία των πολιτών. Η ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών πρωτοστατεί συχνά στη διαμόρφωση μακρόπνοης σκέψης. Η ΕΟΚΕ, χάρη στον πολυσυμμετοχικό της χαρακτήρα, έχει την ικανότητα να συμβάλλει στις δημόσιες πολιτικές και να τις καθιστά πιο ισορροπημένες, δίκαιες και ενδεδειγμένες»

Σημειώνεται ότι η η ΕΟΚΕ έχει συμβάλει ενεργά στην πρώτη εθελοντική αξιολόγηση της ΕΕ ως συνόλου, η οποία θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο στο πολιτικό φόρουμ υψηλού επιπέδου. Ειδικότερα, η έχει διαμορφώσει ένα «υπόδειγμα» συμβολής της κοινωνίας των πολιτών, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βέλτιστη πρακτική και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Related

What's hot? 147529727948158471

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item