Το Κοινοβούλιο ανανεώνει τα μέτρα στήριξης του εμπορίου για την Ουκρανία

Το Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την περαιτέρω αναστολή των δασμών στις ουκρανικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων για ένα ακόμη έτος γι...


Το Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την περαιτέρω αναστολή των δασμών στις ουκρανικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων για ένα ακόμη έτος για τη στήριξη της οικονομίας της Ουκρανίας.

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν την Τρίτη, με 537 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 48 αποχές, πρόταση για ανανέωση της αναστολής των εισαγωγικών δασμών, των δασμών αντιντάμπινγκ και των διασφαλίσεων στις ουκρανικές εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα ακόμη έτος, υπό το πρίσμα του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας που εμποδίζει την ικανότητα της Ουκρανίας να εμπορεύεται με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η αναστολή των δασμών ισχύει για τα οπωροκηπευτικά που υπόκεινται στο σύστημα τιμών εισόδου, καθώς και για τα γεωργικά προϊόντα και τα μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα που υπόκεινται σε δασμολογικές ποσοστώσεις. Τα βιομηχανικά προϊόντα υπόκεινται σε μηδενικούς δασμούς από την 1η Ιανουαρίου 2023 στο πλαίσιο της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας, επομένως δεν περιλαμβάνονται στη νέα πρόταση. 

«Υποστηρίζω σθεναρά την ανανέωση των μέτρων απελευθέρωσης του εμπορίου που βοηθούν επί του παρόντος να διασφαλιστεί ότι το ουκρανικό εμπόριο μπορεί να συνεχιστεί, εν μέσω του βάναυσου πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία. Τα μέτρα αυτά είναι καίριας σημασίας για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας, καθώς εργαζόμαστε για την προώθηση της σταδιακής ενσωμάτωσής της στην εσωτερική αγορά της ΕΕ. Η αλληλεγγύη μας προς την Ουκρανία είναι συνεπής, διαφανής και σταθερή, και έχει ενισχυθεί περαιτέρω από το καθεστώς υποψήφιας χώρας της Ουκρανίας στην ΕΕ. Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η εισηγήτρια Sandra Kalniete (ΕΛΚ, Λετονία).

Related

What's hot? 1817868983274550692

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item