Παρέμβαση Παπανδρέου στο ΕΚ για την απελευθέρωση του Φρέντυ Μπελέρι

Ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου έθεσε το αίτημα απελευθέρωσης του ...


Ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου έθεσε το αίτημα απελευθέρωσης του Φρέντυ Μπελέρη στη συζήτηση σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής του 2022 για την Αλβανία, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο. 

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η κατά τα άλλα ομαλή διαδικασία των πρόσφατων εκλογών στην Αλβανία στιγματίστηκε από τις συλλήψεις πολλών υποψηφίων, και μεταξύ άλλων και του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας. Μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτη την κράτησή του. «Θα πρέπει να αποφυλακιστεί αμέσως. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αλλά θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες», τόνισε σχετικά.

Η ουσία της υπόθεσης, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, αφορά ζητήματα που άπτονται της Αλβανικής Δικαιοσύνης. «Η προστασία όμως βασικών δικαιωμάτων είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο. Άλλωστε, τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παπανδρέου βρισκόταν στην Αλβανία ως παρατηρητής με αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου, για να παρακολουθήσουν τις τοπικές εκλογές και την ομαλή διεξαγωγή τους και να διαπιστώσουν αν συμβαδίζουν με το κράτος δικαίου.

Δείτε εδώ το βίντεο της παρέμβασης του κ. Παπανδρέου

Related

What's hot? 655877802390056904

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item