Συνάντηση Κεφαλογιάννη-Ράμα με επίκεντρο την απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τα Τίρανα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα, την...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τα Τίρανα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα, την Πρόεδρο της Βουλής Λιντίτα Νικόλα και τον υπουργό Εσωτερικών Τάουλαντ Μπάλα στους οποίους έθεσε το θέμα της συνεχιζόμενης προφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρας Φρέντη Μπελέρη που δεν του επιτρέπει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του σύμφωνα με την απόφαση του λαού της Χειμάρρας. 

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τον Φρέντη Μπελέρη στις φυλακές όπου κρατείται από τις 12 Μαΐου. Μάλιστα ο Έλληνας ευρωβουλευτής μετά την πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβε για την ψήφιση τροπολογίας για την αποφυλάκιση Μπελέρη και το περιουσιακό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Μειονότητα στη Αλβανία και ιδιαίτερα στην περιοχή της Χειμάρρας, βρέθηκε στα Τίρανα για να προεδρεύσει στην 16η Σύνοδο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Μία Επιτροπή στην οποία, υπενθυμίζεται ότι, μετέχουν 28 Ευρωπαίοι και Αλβανοί βουλευτές. 

Πέραν της συνεδρίασης της Επιτροπής συναντήθηκε και με εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στον Αλβανικό Κοινοβούλιο. Επισκέφθηκε επίσης τη Χειμάρρα, τους Αγίους Σαράντα και τις Δρυμάδες. Παράλληλα είχε συνάντηση με τα στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και τον πρόεδρο της Ομόνοιας Βασίλη Κάγιο τόσο για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Δημάρχου Μπελέρη , του μοναδικού μειονοτικού δημάρχου στη Αλβανία, όσο και για το περιουσιακό ζήτημα που απασχολεί έντονα την περιοχή και τους ομογενείς μας.

Related

What's hot? 1093652247217228115

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item