Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: "Η Ελλάδα φλέγεται, ανύπαρκτο το σχέδιο της κυβέρνησης"

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή της εκφράζει την οδύνη της για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών από τις ανεξέλεγκτες π...


Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή της εκφράζει την οδύνη της για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών από τις ανεξέλεγκτες πλέον πυρκαγιές του τελευταίου δεκαημέρου, οι οποίες έχουν ανυπολόγιστο κόστος, περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό, για τη χώρα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δηλώνουν τη συμπαράσταση και τον σεβασμό τους στις οικογένειες των θυμάτων των πυρκαγιών, αλλά και στις οικογένειες των αξιωματικών της Αεροπορίας μας, οι οποίοι με αυτοθυσία επιχειρούσαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για να σώσουν ζωές.

Όπως τονίζουν οι ευρωβουλευτές, οι καταστροφικές εικόνες από τα μέτωπα των πυρκαγιών με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένα, με ανυπολόγιστο αριθμό πεθαμένων ζώων και καταστροφικό αντίκτυπο στη φύση και στα οικοσυστήματα της χώρας, αποδεικνύουν πλέον ότι επιχειρησιακό σχέδιο δεν υπάρχει, αντίθετα υπάρχουν αναποτελεσματικοί αυτοσχεδιασμοί, υποσχέσεις και καθησυχαστικές εξαγγελίες επιδομάτων στους πληγέντες.

Συγχρόνως, σε μία κρίσιμη τουριστική περίοδο και χρονιά, πλήττονται οι τοπικές οικονομίες και κοινωνίες των τουριστικών περιοχών, αλλά και η διεθνής εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλούς παγκόσμιου ταξιδιωτικού προορισμού. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι είναι κοινό μυστικό ότι διεθνείς τουριστικοί οργανισμοί ακυρώνουν καθημερινά αφίξεις Ευρωπαίων και άλλων τουριστών στη χώρα μας, ώστε η ανάγκη εφαρμογής, θωράκισης με έργα πρόληψης των ελληνικών προορισμών να είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Πολλές τοπικές κοινωνίες εξαρτούν την επιβίωση τους σε μεγάλο βαθμό από την τουριστική δραστηριότητα αυτών των εβδομάδων. 

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό, αλλά και τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας, για την πολιτική της σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την αποκατάσταση των ζημιών. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός αποδίδουν τις μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές στην κλιματική αλλαγή, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. σύμφωνα πάντα με την ΕΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες να ψηφίσουν στην Ευρωβουλή την πρόταση της Κομισιόν για την αποκατάσταση της φύσης συμπορευόμενοι με ακροδεξιές δυνάμεις, μένοντας εκτός του δημοκρατικού τόξου της Ευρώπης.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει να τοποθετηθούν επιτέλους υπεύθυνα για την επόμενη μέρα στη διαχείριση της κλιματικής κρίσης που είναι μείζον εθνικό θέμα και απαιτεί ευρεία συμμετοχή και διαβούλευση και φυσικά, συλλογικές αποφάσεις.

Related

What's hot? 2850337038590212180

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item