Αρβανίτης για τις δυνάμεις πυρόσβεσης: "Ήρωες την ώρα της μάχης, αναλώσιμα εργαλεία μετά"

"Ήρωες την ώρα της μάχης, αναλώσιμα εργαλεία μετά": Σε αυτή τη φράση συμπύκνωσε ο Κώστας Αρβανίτης την αδικία που υφίστανται όσοι...


"Ήρωες την ώρα της μάχης, αναλώσιμα εργαλεία μετά": Σε αυτή τη φράση συμπύκνωσε ο Κώστας Αρβανίτης την αδικία που υφίστανται όσοι και όσες στελεχώνουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Λαμβάνοντας τον λόγο στη συζήτηση με θέμα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών που έλαβε χώρα στα πλαίσια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε την αδήριτη σημασία των προσπαθειών του πυροσβεστικού σώματος, των εποχικών πυροσβεστών και των εθελοντών στη μάχη με τα φυσικά φαινόμενα, κάτι που όμως δεν φαίνεται να χαίρει της εκτίμησης που οφείλεται, καθώς, όπως σημείωσε, «τη στιγμή που η Ευρώπη καίγεται και βουλιάζει, ο αριθμός των πυροσβεστών όλο και μειώνεται».

"Στη χώρα μου υπάρχουν 4.000 κενές οργανικές θέσεις και αντί να καλυφθούν, έχουμε την “σύγχρονη ανακάλυψη” της εποχικότητας», ανέφερε ο Κώστας Αρβανίτης στηλιτεύοντας την πολιτική στελέχωσης των πυροσβεστικών δυνάμεων, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη αλλαγής της, και ενόψει της κλιματικής κρίσης. 

Ο Ευρωβουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί ρητά και στο τεράστιο μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στον πυροσβέστη του ευρωπαϊκού Βορρά και εκείνον του Νότου, ένα πρόβλημα για την αντιμετώπιση του οποίου η ΕΕ διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της ομιλίας του, «ένα από τα εργαλεία μας είναι η Οδηγία για τον Ευρωπαϊκό Κατώτατο Μισθό. Πρέπει να δράσουμε συλλογικά, με ενιαίο σχέδιο. Μας αφορά όλους». 

Χρειάζεται συντονισμένη δράση και επένδυση στην πολιτική προστασία, με έμφαση στην εκπαίδευση, στην ασφάλεια, στην δικαιοσύνη, στους μισθούς και στα εργασιακά δικαιώματα. Οι πυροσβέστες πρέπει να δικαιωθούν. Οι ήρωες δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι αναλώσιμοι. 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης του Κώστα Αρβανίτη:

"Είναι ήρωες την ώρα της μάχης, αναλώσιμα εργαλεία μετά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Άκουσα με προσοχή τους εισηγητές από τις μεγάλες παρατάξεις· να τα πείτε στις κυβερνήσεις, να τα κάνουν. Εγώ ακολουθώ την σκέψη του Προέδρου, νομίζω πως είναι στη σωστή κατεύθυνση. Τη στιγμή που η Ευρώπη καίγεται και βουλιάζει, ο αριθμός των έμμισθων πυροσβεστών μειώνεται. 

Με αυτήν την ιστορία: «Λιγότερο κράτος». 

Αυτή τη στιγμή που σας μιλώ στη χώρα μου οι άντρες και οι γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, οι εποχικοί πυροσβέστες και οι εθελοντές είναι μέσα στα νερά τις πλημμυρισμένης Θεσσαλίας. Χθες ήταν στα δάση του Έβρου και στην Κέρκυρα και στην Ρόδο και παντού. Στην πρώτη γραμμή, στον απεγκλωβισμό και στην διάσωση, στις δύσκολες ώρες του σεισμού. Ήρωες την ώρα της μάχης, αναλώσιμοι μετά. 

Στη χώρα μου υπάρχουν 4.000 κενές οργανικές θέσεις και αντί να καλυφθούν, έχουμε την «σύγχρονη ανακάλυψη» της εποχικότητας. Όμως η επιδεινούμενη κλιματική κρίση αναδεικνύει την ανάγκη για μόνιμο προσωπικό. Πρέπει να καλυφθεί το τεράστιο μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στον πυροσβέστη του Νότου και τον πυροσβέστη του Βορρά.

Ένα από τα εργαλεία μας είναι η Οδηγία για τον Ευρωπαϊκό Κατώτατο Μισθό και βεβαίως το Ευρωπαϊκό Μητρώο που είπε ο Πρόεδρος της επιτροπής μας. 

Πρέπει να δράσουμε συλλογικά, με ενιαίο σχέδιο. 

Μας αφορά όλους."

Related

What's hot? 747884316264586297

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item