Ερώτηση Κεφαλογιάννη για την αποζημίωση όσων επλήγησαν από τις φονικές καταιγίδες

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφορικά με την αποκατάσταση των καταστροφών α...


Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφορικά με την αποκατάσταση των καταστροφών από τις φονικές καταιγίδες που έπληξαν την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε:

"Λόγω της κλιματικής κρίσης, μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα και ιδίως την περιοχή της Θράκης ένα φονικό κύμα κακοκαιρίας ενέσκηψε στη χώρα. Σοκ προκαλούν οι εικόνες από περιοχές της Θεσσαλίας ιδιαίτερα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel». Τμήματα πόλεων και χωριών θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο καθώς έχουν θαφτεί στην κυριολεξία κάτω από τον τεράστιο όγκο νερού που έπεσε μέσα σε λίγες ώρες. 

Η κακοκαιρία που μαίνεται στην περιοχή της Θεσσαλίας έχει κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές και έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον, σε υποδομές, δρόμους, αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και σε ιδιωτικές περιουσίες καθώς πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν θαφτεί κάτω από τα νερά και τις λάσπες ενώ έχουν καταστραφεί ολοσχερώς πολλά αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά λασπόνερα.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Από ποια κοινοτικά ταμεία μπορούν να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι τρομακτικές ζημιές που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία;

Related

What's hot? 2002396530625390232

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item