"Πράσινο φως" από το ΕΚ στην έκθεση για την ψυχική υγεία με σκιώδη εισηγητή του ΕΛΚ τον Κυμπουρόπουλο

Η έκθεση για την Ψυχική Υγεία, στην οποία ο Ευρωβουλευτής και Ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποτελεί τον σκιώδη εισηγητή για το Ευρωπαϊκ...


Η έκθεση για την Ψυχική Υγεία, στην οποία ο Ευρωβουλευτής και Ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποτελεί τον σκιώδη εισηγητή για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπερψηφίστηκε στις 7 Νοεμβρίου 2023, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων. 

Ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι η ψυχική υγεία είναι βασικό συστατικό της φυσικής υγείας και ευεξίας, και όπως άλλες πτυχές της υγείας, μπορεί να επηρεαστεί από μια σειρά κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που πρέπει να αντιμετωπιστούν με ολοκληρωμένες στρατηγικές. Οι κοινωνίες εξελίσσονται διαρκώς, αντιμετωπίζουν συχνές κρίσεις και ο αντίκτυπος παραγόντων άγχους όπως η κρίση υγείας, οι φυσικές καταστροφές, το κλίμα ζητήματα, ανθρωπιστικές κρίσεις, γεωπολιτικές συγκρούσεις, ψηφιοποίηση, διακρίσεις, βία, η απομόνωση δεν μπορούν να αγνοηθούν. 

Η Έκθεση του Κοινοβουλίου για την ψυχική υγεία επιδιώκει να δημιουργήσει θετικές αλλαγές στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ. Αποσκοπεί σε μια προσέγγιση ψυχικής υγείας σε όλες τις πολιτικές, στη θέσπιση Ευρωπαϊκού Έτους Ψυχικής Υγείας καθώς και στη πρόταση για μία Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ψυχικής Υγείας. 

Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και οι επακόλουθες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις, μαζί με το τριπλή πλανητική κρίση της κλιματικής αλλαγής, της απώλειας βιοποικιλότητας και της ρύπανσης, έχουν περαιτέρω επηρέασε την ψυχική υγεία των ατόμων. Οι συνέπειες αυτών των κρίσεων στην ψυχική υγεία δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως κατανοητές. 

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος υποστηρίζει ότι "σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την έκθεση αυτή παρουσιάζει συγκεκριμένες λύσεις για τις πολυαναμενόμενες ανάγκες των ευρωπαίων πολιτών. Η έκθεση που υπερψηφίστηκε υπογραμμίζει τη σχέση μεταξύ ψυχικής και σωματική υγεία, αντιμετωπίζει την ανάγκη για περισσότερη έρευνα και τονίζει συνεργασία μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Στοχεύει στη μείωση του στίγματος, στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στη συμπερίληψη μιας ισορροπημένης άποψης για τις ψηφιακές τεχνολογίες στον τομέα της ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα της τηλε-υγείας".

Related

What's hot? 7022223070533937021

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item