Η Έλενα Κουντουρά προήδρευσε σε εκδήλωση της LEFT στο ΕΚ για τη βία κατά των γυναικών

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά προήδρευσε σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που διοργάνωσε η LEFT με θέμα "Β...


Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά προήδρευσε σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που διοργάνωσε η LEFT με θέμα "Βία κατά των Γυναικών- Διερευνώντας Νομικές Οδούς Αντιμετώπισης στην ΕΕ" και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Μανώλης Γλέζος".

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μία στις τρεις γυναίκες στην ΕΕ, περίπου 62 εκατομμύρια συνολικά, βιώνουν φυσική ή/και σεξουαλική βία κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μία στις δύο γυναίκες είναι θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν πολιτικοί, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και νομικοί να αναδείξουν κενά και ελλείψεις στο σημερινό νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την επαρκή προστασία και πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών και την υποστήριξη των θυμάτων.

Η Έλενα Κουντουρά, ως προεδρεύουσα στην ενότητα για μια ενοποιημένη προσέγγιση αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, μίλησε για το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής FEMM που πίεσε συστηματικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα στη θητεία αυτή να υπάρξουν εμβληματικές αποφάσεις, όπως η Κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από την ΕΕ που είχε παγώσει εδώ και πολλά χρόνια, ως το πρώτο δεσμευτικό νομικά κείμενο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, την προστασία των θυμάτων και την τιμωρία των δραστών. 

Επίσης αναφέρθηκε στην προοδευτική έκθεση-ορόσημο που η ίδια κατάρτισε ως Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον "αντίκτυπο της ενδοσυντροφικής βίας και των δικαιωμάτων επιμέλειας στις γυναίκες και τα παιδιά". Η έκθεση αυτή, που για πρώτη φορά έβαλε στο επίκεντρο εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά θύματα, κατατέθηκε στην υπό κατάρτιση διαμόρφωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για μια ολιστική αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών στην ΕΕ. 

Στην ενότητα της εκδήλωσης που προέδρευσε η Έλενα Κουντουρά, μίλησαν η Σουζάννα Φελκάι Γιάνσεν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικεφαλής της ομάδας κατά του τράφικινγκ στο Γραφείο Συντονιστή της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, η Σουζάνα Παύλου, Διευθύντρια του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου και η Γκλόρια Πογιάτος, εξειδικευμένη δικαστής στο κοινωνικό τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου των Κανάριων Νήσων.

Related

What's hot? 8459322039334378265

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item