Ελίζα Βόζεμπεργκ: "Με κακοήθειες και fake news δεν ασκείται πολιτική αρχών"

Παρέμβαση στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη στο πλαίσιο της συζήτησης για την ...


Παρέμβαση στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη στο πλαίσιο της συζήτησης για την κατάσταση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα, καταγγέλοντας τους ευρωβουλευτές αντίπαλων πολιτικών ομάδων για "κακόβουλη συζήτηση", "συκοφαντίες" και "fake news" κατά της χώρας.

Πιο αναλυτικά, η ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε:

"Πόσες φορές ακόμα στην Ολομέλεια, οι ίδιες πολιτικές ομάδες με τους ίδιους συναδέλφους θα επαναφέρουν κακόβουλα συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα; Η αναφορά είναι για τις ίδιες ακριβώς υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης και για τις ίδιες ακριβώς αναπόδεικτες καταγγελίες που έχουμε επανειλημμένα συζητήσει διεξοδικά. Έχουμε καταλήξει σε ψηφίσματα ενώ ακολούθησαν συστάσεις της Επιτροπής PEGA και πορίσματα. 

Ως προς τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραιβάζ έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται ήδη δύο άτομα. Τι άλλο γνωρίζετε συνάδελφοι; Ό,τι ξέρετε να το πείτε, να το καταγγείλετε στην Εισαγγελία. Όχι συκοφαντία χωρίς στοιχεία. Ως προς την ελευθερία του τύπου θα είμαστε με το Συμβούλιο της Ευρώπης που αναγνώρισε μόλις τον Ιούλιο 2023 τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της χώρας μου ή με fake news, όπως η δήθεν εγκαταλελειμμένη νεκρή προσφυγοπούλα στον Έβρο, για την οποία ζήτησε συγγνώμη από την Ελλάδα ακόμη και η έγκριτη εφημερίδα Der Spiegel;

Το καλοκαίρι συνάδελφοι διεξήχθησαν στην Ελλάδα εκλογές, που ανέδειξαν δημοκρατικά για 2η τετραετία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στο τιμόνι της χώρας. Υπήρξε πρόβλημα στη λειτουργία του κράτους δικαίου σ’ αυτό; Τίποτα απολύτως! 

Δεν διερωτάσθε τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί η σημερινή συζήτηση ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών; Δεν πρέπει να μας απασχολεί η προσπάθεια διασυρμού της χώρας μου χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο, που προσβάλει και τον ελληνικό λαό για την πρόσφατη ετυμηγορία του; Θα αποτύχουν ακόμη μια φορά όσοι το επιδιώκουν!

Με κακοήθειες και fake news συνάδελφοι δεν ασκείται πολιτική αρχών. Οι ευρωπαϊκές αξίες μας άλλα υπαγορεύουν."

Related

What's hot? 7840850478748458049

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item