Ο Σ. Κυμπουρόπουλος ζητά την επίσπευση της υλοποίησης των ευρωπαϊκών κοινωνικών στόχων

Η ανάγκη να δουλέψουμε για μια Ευρώπη που διασφαλίζοντας το κοινωνικό της μοντέλο ατενίζει το μέλλον πιο αισιόδοξη και πιο δυνατή, αποτέλεσε...


Η ανάγκη να δουλέψουμε για μια Ευρώπη που διασφαλίζοντας το κοινωνικό της μοντέλο ατενίζει το μέλλον πιο αισιόδοξη και πιο δυνατή, αποτέλεσε την αιχμή της παρέμβασης του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στη σχετική συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για το μέλλον της κοινωνικής Ευρώπης. 

Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έκανε η Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια σημειώνοντας: "Στα πέντε χρόνια που πέρασαν κάναμε πολλά. Παλέψαμε για να βελτιώσουμε το επίπεδο διαβίωσης με μια νέα Οδηγία για τον κατώτατο μισθό. Διασώσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας με το πρόγραμμα SURE. Και φροντίσαμε για την ισότητα, με εμβληματικά μέσα όπως η Οδηγία για τη μισθολογική ισότητα αλλά και τις Στρατηγικές για τη Φροντίδα, την Αναπηρία και το Δημογραφικό."  

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση των στόχων της Συνόδου του Πόρτο για την απασχόληση και την καταπολέμηση της φτώχειας και τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Κι έκλεισε την παρέμβασή του σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "οι στόχοι που συμφωνήθηκαν το 2021 στο Πόρτο είναι ακόμη εδώ. Σα φάρος που μας θυμίζει ότι έχουμε ακόμη δρόμο για μια ισχυρή κοινωνική Ευρώπη. Μια Ευρώπη κοινωνικής και οικονομικής προόδου. Μια Ευρώπη των ίσων ευκαιριών. Μια Ευρώπη με καλύτερα συστήματα κοινωνικής προστασίας κι υγείας και λιγότερη φτώχεια κι ανισότητες. Αλλά κυρίως μια Ευρώπη που διασφαλίζει το κοινωνικό της μοντέλο κι ατενίζει το μέλλον πιο αισιόδοξη και πιο δυνατή!"

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:

"Επέλεξα η τελευταία μου ομιλία γι’ αυτή τη θητεία να είναι για το μέλλον της κοινωνικής Ευρώπης.

Στα πέντε χρόνια που πέρασαν κάναμε πολλά. Παλέψαμε για να βελτιώσουμε το επίπεδο διαβίωσης με μια νέα Οδηγία για τον κατώτατο μισθό.  Διασώσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας με το πρόγραμμα SURE. Και φροντίσαμε για την ισότητα, με εμβληματικά μέσα όπως η Οδηγία για τη μισθολογική ισότητα Αλλά και τις Στρατηγικές για τη Φροντίδα, την Αναπηρία και το Δημογραφικό. Όμως οι στόχοι που συμφωνήθηκαν το 2021 στο Πόρτο είναι ακόμη εδώ. 

Σα φάρος που μας θυμίζει ότι έχουμε ακόμη δρόμο για μια ισχυρή κοινωνική Ευρώπη. Μια Ευρώπη κοινωνικής και οικονομικής προόδου. 

Μια Ευρώπη των ίσων ευκαιριών. Μια Ευρώπη με καλύτερα συστήματα κοινωνικής προστασίας κι υγείας και λιγότερη φτώχεια κι ανισότητες. 

Αλλά κυρίως μια Ευρώπη που διασφαλίζει το κοινωνικό της μοντέλο κι ατενίζει το μέλλον πιο αισιόδοξη και πιο δυνατή!"

Related

What's hot? 8151985585521547702

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item