Σημαντικές μεταρρυθμίσεις της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Η Επιτροπή στηρίζει, με σχετική ανακοίνωσή της, την έγκριση σημαντικών μεταρρυθμίσεων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, κα...


Η Επιτροπή στηρίζει, με σχετική ανακοίνωσή της, την έγκριση σημαντικών μεταρρυθμίσεων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς και του νέου κανονιστικού πλαισίου για την τόνωση της ανάπτυξης τεχνολογιών υδρογόνου και άλλων απανθρακοποιημένων αερίων. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να επιμείνει στη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, ενισχύοντας παράλληλα την ασφάλεια του εφοδιασμού και την προστασία των καταναλωτών και αξιοποιώντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την ενεργειακή κρίση. 

Οι ανθεκτικές στις μελλοντικές εξελίξεις αγορές ενέργειας θα τονώσουν τις επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια και θα οδηγήσουν σε χαμηλότερες και σταθερότερες τιμές, οι οποίες είναι απαραίτητες για να καταστεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία πιο ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την έγκριση του νέου σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της δέσμης μέτρων για την αγορά υδρογόνου και απανθρακοποιημένων αερίων, η ΕΕ έχει στη διάθεσή της νέα εργαλεία για την επίτευξη των ενεργειακών και κλιματικών στόχων της στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. 

Η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει στους καταναλωτές μια ευρεία επιλογή συμβάσεων και πιο σαφείς πληροφορίες πριν από την υπογραφή σύμβασης, ενώ θα βοηθήσει και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε πιο προβλέψιμο ενεργειακό κόστος. Το επικαιροποιημένο πλαίσιο για την αγορά φυσικού αερίου διασφαλίζει ότι τα απανθρακοποιημένα αέρια και το υδρογόνο θα μπορούν να κυκλοφορούν σε ολόκληρη την Ευρώπη και παρέχει στα κράτη μέλη τη δυνατότητα να σταματήσουν ή να περιορίσουν τις εισαγωγές αερίου μέσω αγωγών και υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με τους στόχους του REPowerEU.

Related

What's hot? 384114803427189309

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item