Superleague: Τι έγινε στην προηγούμενη αγωνιστική

του Μάριου Μάντζου Το γκολ του Μπόγιοβιτς στο Αγρίνιο τη Δευτέρα, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τον Παναιτωλικό σε βάρος της Κ...

του Μάριου Μάντζου
Το γκολ του Μπόγιοβιτς στο Αγρίνιο τη Δευτέρα, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τον Παναιτωλικό σε βάρος της Καλλονής στο Αγρίνιο σήμερα, ολοκλήρωσε έναν χορό συνολικά 29 τερμάτων, τον οποίο άνοιξε το προηγούμενο Σάββατο το μεσημέρι ο Ναπολεόνι, στα Πηγάδια της Ξάνθης. Μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής της Superleague, η κορυφή έμεινε ίδια και απαράλλαχτη, με τον Ολυμπιακό μόνο πρώτο, τον ΠΑΟΚ σταθερό διώκτη και τον Ατρόμητο να καραδοκεί για τη 2η θέση. Το "μπαμ" στην ουρά έκανε ο Πλατανιάς που πήρε την παρθενική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, νικώντας τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ας θυμηθούμε, συνοπτικά, τι συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η 10η αγωνιστική.


ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-2
(12' Ναπολεόνι, 44' Παπαδόπουλος)
Ξεκίνημα από τα Πηγάδια της Ξάνθης, εκεί όπου ο Ατρόμητος κατάφερε να πάει κόντρα στην εξαιρετική φόρμα των Ακριτών, "καθαρίζοντας" τον αγώνα από το α' μέρος και παίρνοντας μια άνετη όπως αποδείχθηκε νίκη με 0-2.
Ένα πλασέ πρώτου σκόρερ του Ατρομήτου, Στέφανο Ναπολεόνι, έπειτα από διείσδυση από τα αριστερά ήταν αρκετή για να βάλει στο 12' το "αστέρι" μπροστά στο σκορ, με τον Ιταλό να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ασίστ του εορτάζοντα Δημήτρη Παπαδόπουλου. 
Νωρίτερα, ο Γιώργος Σπανός ζήτησε ως κέρασμα από τον "Παπ" όχι γλυκά, αλλά ένα γκολ. Εκείνος δεν του χάλασε χατήρι. Στο 44' έστειλε με υπέροχη κεφαλιά από φάουλ του Ούμπιδες την μπάλα στα δίχτυα του Ζαρόπουλου, σημειώνοντας το 0-2. Ο σκόρερ έτρεξε να αγκαλιάσει τον προπονητή του Γιώργο Παράσχο, αποδεικνύοντας δημόσια ότι η μεταξύ τους διαμάχη προ εβδομάδων έχει λήξει οριστικά.
Στο β' μέρος, ο Ατρόμητος έκανε συντήρηση δυνάμεων, την ώρα που η Ξάνθη των 11 γκολ στους προηγούμενους 4 αγώνες αδυνατούσε να βρει τρόπο να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Σηφάκη. Η κατάσταση δεν άλλαξε, ούτε και το σκορ.
Ο Ατρόμητος σημείωσε μία σπουδαία νίκη και διατηρήθηκε μόνος στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, γλυκοκοιτάζοντας και τη 2η. Στην αντίπερα όχθη, η Ξάνθη προσγειώθηκε απότομα μετά το 1-5 επί της Καλλονής, χωρίς όμως να χάνει την επαφή της με την πρώτη πεντάδα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0
(36' Ντε Μπλάσις, 72' Ουρτάδο)
Περνάμε στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" της Τρίπολης, το γήπεδο στο οποίο ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα να σημειώσει την πρώτη του νίκη στη μετα-Τσιώλη εποχή, με σκορ 2-0 κόντρα στο Λεβαδειακό.
Η ποδοσφαιρική ποιότητα του Ντε Μπλάσις αρκούσε για να βάλει τον Αστέρα στη θέση του οδηγού. Ο Αργεντινός είχε μια υπέροχη σκέψη, όταν στο 36' ο τερματοφύλακας Ερνάντες τον σημάδευε με βολέ, την οποία μετουσίωσε σε γκολ με μία πανέμορφη εκτέλεση. Ανάποδο ψαλίδι εκτός περιοχής και μια αληθινή γκολάρα για το 1-0.
Το παιχνίδι ήταν μονότονο σε όλη τη διάρκειά του, με τον Λεβαδειακό να μην καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά τον Αστέρα, ο οποίος πέτυχε και δεύτερο γκολ με κοντινό πλασέ του Ουρτάδο στο 72', βάζοντας "ταφόπλακα" στις ελπίδες των Βοιωτών για κάτι καλό.
Οι Ακρίτες επέστρεψαν στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές και βρίσκονται σε απόσταση ενός πόντου από την πεντάδα, ενώ ο Λεβαδειακός απέχει δύο βαθμούς από την τελευταία θέση, αποδεικνύοντας ότι φέτος θα χρειαστεί να παλέψει για να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2
(83' Φιγκερόα, 93' Κουτρουμπής)
Συνεχίζουμε την περιπλάνησή μας στα γήπεδα της Superleague, με προορισμό το "Παγκρήτιο Στάδιο". Ο Εργοτέλης φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό, με το "τριφύλλι" να κρατά το καλύτερο για το τέλος και να φεύγει με το πρώτο του τρίποντο μακριά από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ιδιαίτερα στο α' μέρος, ο Εργοτέλης έδειχνε ανώτερος του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, χάνοντας μάλιστα σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο β' ημίχρονο, ο ήδη υποτονικός ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο, με το θέαμα να κρίνεται μέτριο. Τουλάχιστον, είχε γκραν γκινιόλ το ματς.
Ενώ όλα έδειχναν ότι οδεύουμε προς "λευκή" ισοπαλία, στο 83', ο Μπεργκ πήρε την μπάλα από τον Αμπέιντ, μπήκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη πάσα για τον επερχόμενο σαν τρέιλερ Φιγκερόα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στην "πράσινη" κερκίδα.
Το τέρμα του Αργεντινού αποδιοργάνωσε τον Εργοτέλη, ο οποίος δέχθηκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, με τον Αμπέιντ και πάλι να σημαδεύει το κεφάλι του Κουτρουμπή, ο οποίος σκόραρε με όμορφη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.
Οι Κρητικοί υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους φετινή ήττα, διατηρώντας ωστόσο μία υψηλή βαθμολογική θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα, μετά από τη μηδενική συγκομιδή στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Πανθρακικό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/10

ΑΡΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-2
(72' Ουντότζι - 43' Τόρες, 83' Γουνδουλάκης)
Μακριά από τη Θεσσαλονίκη, καλά τα καταφέρνει. Τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό. Στο "Κλεάνθης Βικελίδης", όμως, δείχνει να μην... το 'χει καθόλου ο Άρης, ο οποίος πληγώθηκε από τις δύο "μπαλωθιές" του Πλατανιά και ηττήθηκε για πέμπτη φορά φέτος, την ώρα που οι Χανιώτες πανηγύριζαν την παρθενική φετινή τους νίκη.
Ο αγώνας ήταν θεωρητικά μέτριος και σίγουρα το γεγονός ότι το ματς τελείωσε over "μπαλώνει" κάπως την κατάσταση. Ιδιαίτερα στο α' ημίχρονο, το ματς μέχρι το 43' δεν είχε τίποτα σπουδαίο, παραμόνο το τέρμα με το οποίο ο Πλατανιάς πήρε το προβάδισμα. Ο Τόρες με κοντινή προβολή χρίστηκε σκόρερ, στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα.
Με το 0-1 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο β' 45λεπτο, ο Άρης κάτι προσπάθησε να κάνει στην αρχή, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εκ νέου, για να χρειαστεί μία στημένη φάση για να "ξυπνήσει" ο κόσμος.
Στο 72', ο Ουντότζι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από εκτέλεση κόρνερ του Τάτου και "εκτέλεσε" τον Γιωργαλλίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Άρη.
Οι παίκτες του Πλατανιά όμως είχαν δει πολλές φορές φέτος αυτό το... εργάκι του να προηγούνται στο σκορ αλλά στο τέλος να μην καταφέρνουν να πάρουν τη νίκη. Δεν ήταν διατεθειμένοι να το ξαναδούν. Στο 83', ο Μοράλ πάσαρε στον Γουνδουλάκη, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του Διούδη και να καταλήξει στα δίχτυα.
Ο Άρης έχασε τον αγώνα και την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην αποφυγή του οποίου στοχεύει και ο νικητής Πλατανιάς που έπιασε τον Άρη στη βσθμολογία.

ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-2
(32' Καλτσάς, 39' Μπαρκάν - 5' Ίλιτς, 29' Κοροβέσης)
Το πιο χορταστικό παιχνίδι της αγωνιστικής διεξήχθη στη Βέροια, όπου η ομώνημη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Το ματς ήταν πολύ καλό, με τις δύο ομάδες να δείχνουν όρεξη στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο... παράπονο που μπορεί να έχει ένας (απαιτητικός) φίλαθλος είναι μόνο το γεγονός ότι όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο α' μέρος, και στο β' η μπάλα δεν μπήκε στο πλεκτό. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι στην επανάληψη δεν είδαμε καλό ματς.
Οι τρεις πόντοι φάνηκε σε πρώτη φάση να πηγαίνουν στο "σακούλι" των Ηπειρωτών. Η "Βασίλισσα του Βορρά", όμως, είχε άλλη άποψη. Μόλις στο 5', ένα λανθασμένο γύρισμα του Σιόντη στον Αναστασόπουλο έβγαλε τετ-α-τετ με τον Έλληνα πορτιέρο τον Ίλιτς, ο οποίος τον πέρασε και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 29', ο σκόρερ σπάει το τεχνητό οφσάιντ και βγαίνει από την μπαλιά του Βίλα και πάλι απέναντι στον Αναστασόπουλο έχοντας αριστερά του τον Κοροβέση. Τα πράγματα απλά. Πάσα στον 22χρονο άσο από τη Χαλκίδα και πλασέ σε κενή εστία για το 0-2.
Οι Γιαννιώτες όμως βιάστηκαν να πανηγυρίσουν. Τρία λεπτά αργότερα (32'), η εκτέλεση κόρνερ του Μπεν με πάσα για τον Καλτσά έξω από την περιοχή και το δυνατό σουτ του Βεροιώτη ακραίου διαμόρφωσαν το 1-2 και έβαλαν και πάλι τη Βέροια στο ματς, ενώ στο 39', ένα φανταστικό αριστερό βολέ του Μπαρκάν έξω από την περιοχή έστειλαν τον αγώνα να ξεκινήσει ουσιαστικά από την αρχή. 2-2.
Στο β' μέρος, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες κυνηγούσαν πλέον το νικητήριο γκολ, καμία δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βελλίδης έσωσε τον ΠΑΣ από την ήττα.
Το αποτέλεσμα αυτό καθ'αυτό δεν μπορεί κανείς να πει ότι ικανοποιεί τη Βέροια, η οποία έμεινε στην επικίνδυνη ζώνη. Ο τρόπος όμως με τον οποίο ήρθε αφήνει γλυκιά γεύση. Από την άλλη, ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, μένοντας στη μέση του πίνακα, σε έναν αγώνα που προδιαγραφόταν να εξελιχθεί σε ένα εύκολο απόγευμα για εκείνον.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-3
(11', 47' Λούκας, 72' αυτ. Έμποου)
Στο γήπεδο της Κομοτηνής, ο ΠΑΟΚ, ερχόμενος με φόρα από τη νίκη 3-2 με ανατροπή επί της Μακάμπι Χάιφα για το Europa League, μπήκε αποφασισμένος και δεν αστειεύτηκε, παίρνοντας ένα "καθαρό" διπλό με 0-3 με αντίπαλο τον Πανθρακικό και μένοντας στο κατόπι του Ολυμπιακού, στη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή.
Ο Λούκας Πέρεθ ήταν εύστοχος στο τετ-α-τετ με τον Σέρεμετ στο 11', αφήνοντας πρώτα πίσω του τον προσωπικό του αντίπαλο και ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη, σε ένα α' μέρος που εξελίχθηκε όπως ακριβώς το ήθελαν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι του αιφνιδιασμένου από το γρήγορο γκολ Πανθρακικού.
Και αν υπήρχε το άγχος μήπως και "στραβώσει" κάτι, ο Λούκας είπε να κάνει δύο τα τέρματά του και να διώξει μια και καλή στο 47' τις όποιες αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα. Εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό, από υπέροχη μεταβίβαση του Μίροσλαβ Στοχ και 0-2. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε και το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει, αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπαιρναν λίγο πιο σοβαρά το θέμα της τελικής προσπάθειας. Εξάλλου, το 0-3 σημειώθηκε από παίκτη του Πανθρακικού με τον Έμποου να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Σέρεμετ από εκτέλεση κόρνερ του εις διπλούν σκόρερ, Λούκας.
Ο "Δικέφαλος" διατηρήθηκε με εμφατικό τρόπο στη δεύτερη θέση, περνόντας από μία έδρα δύσκολη, καθώς ο Πανθρακικός έως την Κυριακή ήταν αήττητος εκεί. Καθόλου άσχημα όμως για τους "κροκόδειλους" οι οποίοι παρά την ήττα, έμειναν στην 7η θέση.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-1
(63', 78' Κολοβός - 21' Μίνγκας)


Με κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό στα Γιάννενα τη Δευτέρα, ο Πανιώνιος φιλοξένησε τον Απόλλων Σμύρνης. Αποδείχθηκε, όμως, κακός οικοδεσπότης και... σαδιστής, πληγώνοντας με έναν από τους χειρότερους τρόπους την "Ελαφρά Ταξιαρχία". Με ανατροπή.
Ο εφιάλτης της τέταρτης φετινής εντός έδρας "γκέλας" έκανε την εμφάνισή του στο 21' για τον Πανιώνιο, όταν ο Μίνγκας έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Φαρινόλα. Τα πράγματα φάνταζαν ευνοϊκά για τον Απόλλωνα, ο οποίος είχε τον έλεγχο του ματς στο πρώτο 45λεπτο.
Στο β' μέρος, ο Μπάμπης Τεννές θέλησε να "σκοτώσει" τον Πανιώνιο με ένα δεύτερο τέρμα, με τους Νεοσμυρνιώτες όμως να ψάχνουν απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά η πλάστιγγα να γείρει εξ ολοκλήρου υπέρ των γηπεδούχων. Στο 63' ο Κολοβός δεν χαρίστηκε. Βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από το ύψος του πέναλτι και με προβολή έφερε το ματς στα ίσα. Όχι για πολύ όμως, καθώς ο προσεχώς παίκτης του Ολυμπιακού το είχε πάρει... επί προσωπικού. Στο 78' προτίμησε να μη δώσει στον μόνο του Καμπάνταη ή στον έτοιμο για γκολ Αραβίδη. Πήρε μόνος του την προσπάθεια, πλάσαρε σωστά από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και "εκτέλεσε" τον Τζόρβα για το 2-1.
Η Νέα Σμύρνη είχε να δει χαρά από τον Αύγουστο και το 3-0 επί του Παναθηναϊκού, όπου πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Κολοβός. Ο Πανιώνιος ανέβηκε αισίως στη 10η θέση, την ώρα που ο Απόλλων πατάει τη ζώνη του υποβιβασμού, χάνοντας για ακόμη μία φορά μακριά από τη Ριζούπολη (0/5!).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 5-1
(4', 52' Μήτρογλου, 58' Χολέβας, 85' Μανιάτης, 86' Γιαταμπαρέ - 1' [11''] Λαμπρόπουλος)
Στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός κουβαλούσε μία πολύ καλή εμφάνιση στο "Ντα Λουζ", έχοντας ως στόχο να κερδίσει και να μείνει στην κορυφή, την ώρα που ο ΟΦΗ γνώριζε καλά ότι δύσκολα θα έχει τύχη στην έδρα του πρωταθλητή.
Το πιο γρήγορο (μαζί με ένα του Κόκε) γκολ στην ιστορία της Σούπερ Λιγκ, με εκτελεστή τον Λαμπρόπουλο, έβαλε τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τους Κρητικούς όμως να υποκύπτουν στη συνέχεια στην σοβαρό Ολυμπιακό του β' ημιχρόνου.
Οι "ερυθρόλευκοι" ισοφάρισαν μόλις στο 4' με τον Μήτρογλου, αλλά το αληθινό τους πρόσωπο δεν φάνηκε στο α' μέρος, εν αντιθέσει με το β'. Μάλλον άκουσαν κατσάδα από τον Μίτσελ και μπήκαν στο β' μέρος αποφασισμένοι για να τελειώσουν το παιχνίδι. Έδειχναν να ξέρουν τι θέλουν και το πήραν άνετα με δύο γκολ των Μήτρογλου (52') και Χολέβα (58').
Τα τέρματα των Μανιάτη (85') και Γιαταμπαρέ (86') ήρθαν απλά να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 5-1, προσθέτοντας έτσι στην ουσία "κερασάκια στην ήδη υπάρχουσα τούρτα".
Με τη νίκη του αυτή, ο Ολυμπιακός έμεινε στην κορυφή διατηρώντας το +3 από τον ΠΑΟΚ, την ώρα που ο ΟΦΗ έμεινε στην ουρά της βαθμολογίας, αγνοώντας την πρώτη του φετινή νίκη!

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/10

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 4-0
(15', 61' Μπόγιοβιτς, 33' Καμαρά, 37' Σίλβα Τζούνιορ)
Ολοκληρώνουμε την αναδρομή μας με τον αγώνα που έκλεισε την 9η αγωνιστική τη Δευτέρα, εκείνον μεταξύ Παναιτωλικού και Καλλονής, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν για τη νίκη, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους, αν και η πολύ καλή έδρα του Αγρινίου καθιστούσε επιφυλακτικούς τους Μυτιληναίους. Και δικαίως, όπως αποδείχθηκε.
Ο αγώνας εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο για τον Παναιτωλικό, ο οποίος είχε ένα "καυτό" α' ημίχρονο, στο τέλος του οποίου βρέθηκε να κερδίζει με 3-0, χάρη στα γκολ των Μπόγιοβιτς (15'), Καμαρά (33') και Σίλβα Τζούνιορ (37').
Με τέτοιου είδους εξέλιξη, καταλαβαίνει εύκολα κανείς οτι το ματς δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης, αφού η Καλλονή δεν μπόρεσε να κάνει κάτι να αλλάξει το αποτέλεσμα, δεχόμενη στη συνέχεια και τέταρτο γκολ με τον σκόρερ του πρώτου, τον Μπόγιοβιτς, στο 61', και επιβεβαιώνοντας την κακή της κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την περίοδο.
Ο Παναιτωλικός ανέβηκε στην 8η θέση μαζί με τον Αστέρα, την ώρα που η Καλλονή "σώζεται" αυτή τη στιγμή από το σερί τριών νικών που είχε κάνει στην αρχή της σεζόν και είναι 12η.

Μάριος Μάντζος

Related

Superleague 2473007575657652413

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item