Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε ο Ολυμπιακός!

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Γράφει ο Πάνος Νικολακόπουλος Ο Ολυμπιακός πέτυχε χθες βράδυ στο ΣΕΦ την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη φετινή Ευρωλ...

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Γράφει ο Πάνος Νικολακόπουλος
Ο Ολυμπιακός πέτυχε χθες βράδυ στο ΣΕΦ την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα, βάζοντας τα θεμέλια για την πρόκριση στο TOP-16 της διοργάνωσης. Η oμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αγωνίστηκε χωρίς τοn τραυματία και πιο φορμαρισμένο forward της, Μπρεντ Πέτγουεϊ. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν έστω και δύσκολα να πάρουν το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου (88-83) συνεχίζοντας το κερδοφόρο σερί τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν να προηγούνται με 47-39 στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου. 

Όμως, για ακόμα έναν αγώνα, στο τρίτο δεκάλεπτο, παρόλο το καλό τους ξεκίνημα, είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Αυτό οδήγησε το σκορ σε ισοπαλία 66-66 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. 

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος αποδείχθηκε... σκέτο θρίλερ και το ματς ήταν για γερά νεύρα, αφού οι διαφορές ήταν μικρές και οι ανατροπές πάρα πολλές. Η άπειρη Μπάγερν Μονάχου βρέθηκε μπροστά στο σκορ στα τελευταία λεπτά του αγώνα με 73-76, ενώ δεν τα παράτησε ούτε όταν ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα βρέθηκε να χάνει με 9 πόντους (83-76). Τελικά έχασε 88-83 από τον πιο έμπειρο στη διοργάνωση Ολυμπιακό.

Το στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν στα επόμενα παιχνίδια του ομίλου οι Πειραιώτες είναι διπλό: αφενός πρέπει να πάρουν την 1η θέση σε έναν βατό όμιλο, αλλά αφετέρου πρέπει να "δέσουν" γρήγορα σαν ομάδα και ιδιαίτερα η front line του Ολυμπιακού που είναι σχεδόν καινούργια και πολύ διαφορετική σε σχέση με πέρσι. 

Στα θετικά των "ερυθρόλευκων" αξίζει να σημειώσουμε την για ακόμα ένα παιχνίδι εντυπωσιακή και πειστική εμφάνιση του Ματ Λοτζέσκι, που σημείωσε  17 πόντους, και την μεγάλη ενέργεια που έβγαλε. Επιπλέον, ένας άλλος παίχτης που ξεχώρισε ήταν ο Μπράιαν Ντάνστον, που κατάφερε να πετύχει 19 σπουδαίους πόντους, δίνοντας παράλληλα πολλές μάχες κάτω από τη ρακέτα (8 ριμπάουντ).

Η συνέχεια του ομίλου και της διοργάνωσης αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα και απολαυστική, καθώς οι ομάδες σιγά-σιγά βρίσκουν τα πατήματα τους στο παρκέ και το επίπεδο συνεχώς βελτιώνεται. 

Υ.Γ. We feel Devotion.


Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Euroleague 3169594019667046913

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item