Ρότζερ, βγαλμένος από τα παλιά!

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι παρών και το βροντοφωνάζει στη Μελβούρνη. Νίκησε και τον Μάρεϊ (3-1 σετ) και πάει για τον Ναδάλ στα ημιτελικά. ...

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι παρών και το βροντοφωνάζει στη Μελβούρνη. Νίκησε και τον Μάρεϊ (3-1 σετ) και πάει για τον Ναδάλ στα ημιτελικά.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

Δείγμα από το μακρινό και ένδοξο παρελθόν του Ρότζερ Φέντερερ απόλαυσαν οι θεατές στον προημιτελικό του Αυστραλιανού Open ανάμεσα στον Ελβετό και τον Άντι Μάρεϊ. Ο Φέντερερ νίκησε κατά κράτος τον Σκωτσέζο (3-1: 6-3, 6-4, 6-7, 6-3), κάνοντας αποφασιστικό βήμα και παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί, τον περιμένει ο Ράφαελ Ναδάλ μετά την αγχωτική του νίκη επί του 22χρονου Βούλγαρου, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο Ελβετός όχι μόνο κερδίζει, αλλά παίζει και συναρπαστικό τένις, όπως κάποτε, θυμίζοντας πως υπήρξε απλά για τους τύπους "βασιλιάς" του αθλήματος στο παρελθόν. Ο 32χρονος ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Μάρεϊ, πετυχαίνοντας 54 winner, μειώνοντας αρκετά τα λάθη του (42), σε αντίθεση με τον αντίπαλό του, ο οποίος είχε αρνητικό πρόσημο (41 έναντι 46). Μάλιστα, ο Φέντερερ θα μπορούσε να μην επιβαρυνθεί με παραπάνω σετ, καθώς είχε διπλή ευκαιρία στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ να τελειώσει τη σεμνή τελετή, αλλά δεν τα κατάφερε, δίνοντας την ευκαιρία στον Μάρεϊ να πάρει τέσσερις διαδοχικούς πόντους και να κερδίσει ένα σετ που φαινόταν να πηγαίνει στον Ελβετό.

Αυτό ήταν και το πρώτο χαμένο σετ στο τουρνουά για τον Φέντερερ (!), ο οποίος θα παίξει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open, αγνοώντας τις τρεις τελευταίες την παρουσία τοη στον τελικό.

Από την άλλη, ο κατώτερος των περιστάσεων Μάρεϊ θα είναι απών από τον τελικό του Αυστραλιανού Open μετά από 5 ολόκληρα χρόνια! Ας όψονται τα αβίαστα λάθη και συλλήβδην την έλλειψη συγκέντρωσής του.

Γιώργος Ρουμελιώτης

Related

Nighlty Notables 3947153535865515564

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item