Τα επιτεύγματα του Μιραλάς στα "σαλόνια" της Πρέμιερ Λιγκ (vid)

Μια μικρή αναφορά στην πορεία του Κέβιν Μιραλάς στα γήπεδα της Αγγλίας αξίζει. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ To καλοκαίρι του 20...

Μια μικρή αναφορά στην πορεία του Κέβιν Μιραλάς στα γήπεδα της Αγγλίας αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

To καλοκαίρι του 2012 ο Κέβιν Μιραλάς αποχαιρέτησε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, μετά την πολύ καλή οικονομικά προσφορά της Έβερτον (περί τα 8 εκατ. ευρώ). Ο Βέλγος αποχώρησε από τους "ερυθρόλευκους" και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Super League για να αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, την Premier League. 

Πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού στεναχωρήθηκαν για τη φυγή του Βέλγου παιχταρά, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές μερικών που βιάστηκαν να προβλέψουν ότι ο Μιραλλάς δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της νέας του ομάδας και του ποδοσφαίρου στο Νησί. 

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι ο Κέβιν, χρειάστηκε μεν λίγο χρόνο προσαρμογής στα "Ζαχαρωτά", αλλά μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να βρει βασική θέση στην ομάδα του Ρομπερτο Μαρτίνεζ. Ο Βέλγος εξτρέμ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο θρυλικό "Γκούντισον Παρκ" και ήδη αρκετοί φίλοι της Έβερτον τον αποθεώνουν για τα επιτεύγματα του. 

Ο 26χρόνος μεσοεπιθετικός στην πρώτη του χρονιά στην Πρέμιερ Λίγκ κατάφερε να αγωνιστεί σε συνολικά 27 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και να σημειώσει συνολικά 6 γκολ και να μοιράσει επιπλέον 3 ασίστ για τους συμπαίκτες του. Καθόλου άσχημα, λοιπόν, για έναν νέο ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο ποδοσφαιρικού ανταγωνισμού. 

Φέτος, ο Κέβιν δείχνει ακόμα πιο φορμαρισμένος και έτοιμος, αφού μέχρι στιγμής έχει 19 συμμετοχές με τα "Ζαχαρωτά" και είναι ο πρώτος παίκτης σε ασίστ (5) και 3ος στα γκολ (4). 

Η Έβερτον τη φετινή σεζόν τα πάει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα. Είναι στην 6η θέση με 42 βαθμούς και προσδοκάνα βρεθεί ανάμεσα στην εξάδα στο τέλος της σεζόν, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στο Europa League. Ο Μαρτίνεζ έχει την τύχη, περά από τον Βέλγο Μιραλλάς να έχει στις τάξεις του ποιοτικούς παίκτες με αρκετές παραστάσεις όπως οι Μπάρυ, Λουκάκου, Χάουαρντ και Κόλεμαν. Αν μη τι άλλο, η πορεία της Έβερτον είναι αξιοσημείωτη σε σχέση με το αγωνιστικό επίπεδο, που διατηρείται στο Νησί αλλά και τα οικονομικά μεγέθη που υφίστανται. 

Εν κατακλείδι, ευχόμαστε στον "καλύτερο για μας", τον Κέβιν Μιραλλάς, να συνεχίσει να έχει θέση βασικού στην Έβερτον και να πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα με τα "ζαχαρωτά" αλλά και κάποια στιγμή να γυρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα που τον ανέδειξε.

Δείτε τα γκολ του Μιραλάς στη σεζόν 2012/13


Πάνος Νικολακόπουλος

Related

Ολυμπιακός 3348937391551548098

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item